WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είναι ok να κάνουμε σεξ ενώ έχουμε περίοδο;


1 Φεβρουαρίου 2017

Είναι ok να κάνουμε σεξ ενώ έχουμε περίοδο;

Είναι πολύ πιθανό να σου αρέσει και μάλιστα πολύ. Και αυτό συμβαίνει γιατί στην έμμηνο ρύση τα επίπεδα των ορμονών είναι αυξημένα και έτσι νιώθεις μεγαλύτερη ηδονή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης, μερικές έρευνες υποστηρίζουν ότι όταν οι γυναίκες έχουν οργασμό μπορεί να ανακουφιστούν από τους πόνου και τις κράμπες της περιόδου.

Μπορεί να μείνεις έγκυος. Ακριβώς επειδή είσαι αδιάθετη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εγκυμοσύνης εάν κάνεις σεξ. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το σπερματοζωάριο μπορεί να επιβιώσει στον κόλπο της γυναίκας μέχρι και 5 μέρες, άρα να κάνεις σεξ προς το τέλος τους κύκλου σου και έχεις ωορρηξία νωρίτερα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύλληψης. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιούμε όλες προφύλαξη είτε είμαστε στις ημέρες μας είτε όχι.

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης των ΣΜΝ μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Μια πιθανή αιτία είναι ότι εκείνες τις ημέρες ο τράχηλος της γυναίκας είναι ελαφρώς πιο ανοιχτός, άρα μπορεί να μολυνθεί και πιο εύκολα. Όμως, ακόμα δεν υπάρχουν πολλές μελέτες που να επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη πεποίθηση. Ακόμα και έτσι δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό, όταν είμαστε αδιάθετες.

Το ιεραποστολικό είναι η καλύτερη επιλογή.  Για να έχεις μικρότερη ροή, χρησιμοποίησε τη βαρύτητα. Η στάση που βοηθάει να πετύχεις τη μέγιστη βαρύτητα είναι η ιεραποστολική. 

Τέλος, σε γενικές γραμμές το σεξ κατά την έμμηνο ρύση είναι ασφαλές και καμία από τις διεργασίες που συμβαίνουν δεν είναι επικίνδυνη για τη γυναίκα ή τον σύντροφο της. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.