WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν και μετά το σεξ


2 Φεβρουαρίου 2017

julie-jp-481.jpg

 

  1. Μη βιαστείτε να επισκεφτείτε την τουαλέτα

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι αν ουρήσετε αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή θα αποφύγετε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να τρέχετε στο μπάνιο αμέσως μετά την επαφή.

  1. Μην πιείτε όλο το μπουκάλι κρασιού

Ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να σας χαλαρώσει, αλλά αν το παρακάνετε θα μειωθεί η λίμπιντο σας και το μόνο που θα αναζητάτε θα είναι το κρεβάτι σας για να κοιμηθείτε.

  1. Μη φάτε πολύ

Εάν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού πριν τη σεξουαλική επαφή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νυστάξετε, ειδικά αν φάτε υδατάνθρακες. Επίσης, κάποιες τροφές όπως τα όσπρια, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης, μπορεί να σας δημιουργήσουν αέρια, κάτι που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της επαφής. Για να αποφύγετε τις ενοχλητικές καταστάσεις,μην καταναλώνετε πριν το σεξ τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αντ αυτού προτιμήστε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας, που αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, η ορμόνη της ευτυχίας.

  1. Μην τοποθετείτε τα ερωτικά παιχνίδια στη θέση τους χωρίς να τα καθαρίσετε καλά

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιο ερωτικό παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό μετά τη χρήση να το καθαρίζετε πολύ καλά, ώστε να μην αναπτυχθούν επικίνδυνοι μικροοργανισμοί. Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριδιακό μαντιλάκι ή ψεκάστε το με αντισηπτικό.  

  1. Μη χρησιμοποιείτε λιπαντικό που περιέχει μενθόλη.

Οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες βιώνουν συνήθως μια λέπτυνση του κολπικού ιστού, η οποία οδηγεί σε ευαισθησία. Και για να ανακουφιστούν συνήθως χρησιμοποιούν λιπαντικά. Όμως όσα περιέχουν μενθόλη, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείτε  λιπαντικά με βάση το νερό, χωρίς μενθόλη, για να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

 6. Μη φάτε μέντα

Η δροσερή αναπνοή είναι σημαντική, όμως πριν τη σεξουαλική επαφή καλύτερα να αποφύγετε τη μέντα και να πλύνετε τα δόντια σας. Αυτό γιατί περιέχει μια ουσία που μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια οδοντόκρεμα ή ένα στοματικό διάλυμα με γεύση μέντας. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.