WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όλοι οι μύθοι γύρω από το σεξ


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Φεβρουαρίου 2017

2016-12-18-14-17-38-1.jpg

Μύθος#1: Γυναικεία εκσπερμάτιση και γυναικείος οργασμός είναι το ίδιο πράγμα

Παρόλο που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους σαν να έχουν την ίδια σημασία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο γυναικείος οργασμός διαφέρει από την εκσπερμάτιση. Ο πρώτος αφορά τα υγρά που προέρχονται από την ουρήθρα, ενώ η εκσπερμάτιση προέρχεται από τον κόλπο. 

Μύθος #2: Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ

Πολλές γυναίκες, και όχι μόνο, πιστεύουν ότι οι άντρες είναι πάντα σε ετοιμότητα, κυρίως όταν βλέπουν μια ελκυστική κοπέλα. Γεγονός που δεν ισχύει, καθώς ένας άνθρωπος μπορεί να νιώθει κουρασμένος, να θέλει να αναπτύξει πρώτα μια σχέση με τη γυναίκα, μπορεί να είναι σε σχέση και να μη θέλει να νιώσει ότι απατάει τη σύντροφό του. Γενικά, υπάρχουν πολλές συνθήκες που αναιρούν την πεποίθηση ότι το αντρικό φύλο είναι πάντα σε ετοιμότητα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι όσοι άντρες πιστεύουν ότι πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι για σεξ, είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα στύσης.

Μύθος #3: Το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο στο σεξ

Η φράση «Το μέγεθος μετράει» μένει μόνο στα λόγια, αφού μελέτες έχουν δείξει ότι η αυτοπεποίθηση είναι πολύ πιο σημαντική από το μέγεθος του πέους. Ενώ από την άλλη, ένα μεγάλο μέγεθος δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο σεξ.

Μύθος #4:Η χρήση πορνογραφικού υλικού είναι καταστροφική για μια σχέση

Μια μελέτη που έγινε το 2011 έδειξε ότι όσα ζευγάρια χρησιμοποιούσαν πορνογραφικό υλικό είχαν και αυξημένη συχνότητα αλλά και ποιότητα στο σεξ. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι τα ζευγάρια που βλέπουν ταινίες ερωτικού περιεχομένου αναπτύσσουν μεγαλύτερη οικειότητα σε σχέση με εκείνα που δεν τις παρακολουθούν. Επίσης, η χρήση του πορνογραφικού υλικού φαίνεται να σχετίζεται με καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι.

Μύθος#5: Όλες οι γυναίκες μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς

Οι πολλαπλοί οργασμοί είναι γεγονός, όμως δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να τους βιώσουν. Υπάρχουν γυναίκες που βιώνουν πέντε οργασμούς στη σειρά και άλλες που προσπαθούν να έχουν τουλάχιστον έναν. Το μυστικό είναι να μην αγχώνεστε και να απολαμβάνετε το σεξ.

Διαβάστε τους υπόλοιπους 5 μύθους στο online τεύχος του Hope

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS