WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς ξεκινάει η κρίση στη σχέση


10 Φεβρουαρίου 2017

pexels-photo-14303.jpeg

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλες οι σχέσεις αρχίζουν με μεγάλο ενθουσιασμό και καταλήγουν σε μείωση της ικανοποίησης, όπου τα ζευγάρια αρχίζουν να προσαρμόζονται στους ρόλους τους. Με λίγα λόγια η λάμψη ξεθωριάζει και ξεκινάνε οι συζητήσεις για το αν τα πιάτα είναι πλυμένα και εάν λειτουργεί το πλυντήριο ρούχων.

Τα πράγματα μπορεί να είναι στάσιμα μέχρι να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο και να χαθεί εντελώς η επικοινωνία μεταξύ σας. Ποιες όμως είναι οι περιπτώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν κρίση στη σχέση σας; Αν θέλετε να μάθετε συνεχίστε την ανάγνωση.

Η ρουτίνα και το στρες της καθημερινότητας

Το άγχος και η ένταση πολλές φορές εκδηλώνονται με αρνητικό και επιθετικό τρόπο. Όταν νιώθουμε αγχωμένοι, που συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό, αλλάζει όλη μας η συμπεριφορά απέναντι στο σύντροφο μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να είστε προσεκτικοί στο πώς συμπεριφέρεστε στον αγαπημένο σας, καθώς εκείνος δεν φταίει.

Η μειωμένη σεξουαλική διάθεση

Δουλειά, υποχρεώσεις, παιδιά, οικονομική κρίση δεν αφήνουν περιθώρια για ελεύθερο χρόνο. Με αποτέλεσμα το μόνο που σκέφτεστε όταν γυρνάτε σπίτι είναι να πέσετε να κοιμηθείτε και όχι τις βραδιές έντονου πάθους.

Έχετε χάσει την αυτοπεποίθηση σας

Η μειωμένη αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση. Όταν νιώθετε ανασφάλεια, αρχίζετε και γίνεστε ευάλωτοι και συναισθηματικά πιο ευαίσθητοι.

Σε κάθε ταξίδι που κάνει ένα ζευγάρι είναι λογικό να βρεθεί αντιμέτωπο με δυσκολίες και απογοητεύσεις. Εάν όμως ο ένας από τους δυο συντρόφους θέλει να προσπαθήσει ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα, τότε με τη συμπεριφορά του μπορεί να παρακινήσει και τον άλλον. Τρία συστατικά χρειάζονται οι σχέσεις για να επιβιώσουν: Αφοσίωση, εμπιστοσύνη, πίστη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.