WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στην αρχή της σχέσης


21 Φεβρουαρίου 2017

vladimir-kudinov-58770.jpg

1. Είμαι ειλικρινής για το τι θέλω;

Το βασικότερο από όλα είναι η ειλικρίνεια. Αν εθελοτυφλείς τότε υπάρχει κίνδυνος να βρεθείς μετά από χρόνια εγκλωβισμένη σε μια σχέση που τελικά δεν σε κάνει ευτυχισμένη. Όλοι έχουμε μια λίστα με όσα θέλουμε, αν όμως ερωτευτείς κάποιον που δεν μπορεί να σου δώσει κάποια πράγματα, ίσως έφτασε η στιγμή της αλήθειας. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα αξιολογήσεις εκ νέου τη λίστα σου ή θα βάλεις τέλος στη σχέση τώρα που είναι η αρχή.

2. Μήπως αποφεύγω κάτι που δεν θέλω να νιώθω;

Όταν αγωνίζεσαι να ξεπεράσεις τη μοναξιά και κάνεις μια σχέση, ίσως ψάχνεις έναν γρήγορο τρόπο για να αποσπάσεις τον εαυτό σου από αυτό που πραγματικά νιώθεις. Όμως δεν είναι σωστό τόσο για εσένα όσο και για το άλλο άτομο με το οποίο αρχίζεις τη σχέση. Έτσι πριν βρεθείς και πάλι με καινούριο σύντροφο, διευθέτησε πρώτα τα αρνητικά σου συναισθήματα.

3. Είμαι ο εαυτός μου όταν βρίσκομαι μαζί του;

Ένα ραντεβού ονομάζεται πετυχημένο, όταν κάθεσαι δίπλα του και νιώθεις ο εαυτός σου. Όταν δεν έχεις την ανάγκη να εντυπωσιάσεις. Όταν η απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα: «Ήμουν άνετα;» «Έλεγα όλα όσα ένιωθα;» είναι θετική - αν δεν είναι, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις τη σχέση.

4. Έχω πραγματικά ξεπεράσει τον πρώην μου;

Αν ακόμα νιώθεις θυμό και οργή για την προηγούμενη σου σχέση, πιθανότατα δεν την έχεις ξεπεράσει. Είναι σημαντικό να αποβάλεις τα αρνητικά συναισθήματα που σε κρατάνε δεμένη με τον πρώην και μετά να αρχίσεις κάτι καινούριο.

5. Τι γνώμη έχουν φίλοι και συγγενείς

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η οικογένεια και οι φίλοι μπορούν πραγματικά να προβλέψουν αν θα λειτουργήσει ή όχι η σχέση. Μη μείνεις όμως σε μια μόνο γνώμη, αλλά κάνε μια λίστα με απαντήσεις και βγάλε το μέσο όρο. 

Μη ξεχνάς να προχωράς προσεκτικά και εάν νιώθεις ότι έχεις ακόμα ανοιχτές πληγές, καλύτερα να περιμένεις. Άρχισε μια καινούρια σχέση επειδή νιώθεις πραγματικά έτοιμη και όχι επειδή νιώθεις φοβισμένη, θυμωμένη ή βαριέσαι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.