WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί κάνουμε λιγότερο σεξ από τους γονείς μας


10 Μαρτίου 2017

portrait-1212093-1920.jpg

Για τη διεξαγωγή της μελέτης οι ερευνητές του πανεπιστημίου στο Σαν Ντιέγκο ανέλυσαν τα στοιχεί από 26000 Αμερικάνους, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή από το 1989 μέχρι και σήμερα. Συνολικά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι την περίοδο 2010-2014 όσοι ήταν παντρεμένοι έκαναν 9 φορές λιγότερο σεξ, σε σύγκριση με την περίοδο 2000-2004. Επίσης στη δεκαετία του 1990 είχαν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, σε σχέση με τα χρόνια που ακολούθησαν.

Γιατί όμως κάνουμε λιγότερο σεξ στη σήμερα σε σύγκριση με παλαιότερα; Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όλα εξαρτώνται από το αν έχουμε ή όχι μια σταθερή σχέση. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, σύμφωνα με τη μελέτη εκείνοι που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, κάνουν και περισσότερο σεξ. Και δεδομένου ότι στις ημέρες μας επικρατούν οι περιστασιακές σχέσεις, έχει μειωθεί και η συχνότητα. Συγκεκριμένα οι Millennials δεν έχουν τόσο ενεργή σεξουαλική ζωή σε σύγκριση με τους γονείς τους και τους παππούδες τους. 

Παρόλα αυτά υπάρχει και ο αντίλογος, που αναφέρει ότι η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα. Κάτι που ήδη γνωρίζουμε , αλλά ήρθε να το επιβεβαιώσει μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2016 και που διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ μόνο μια φορά την εβδομάδα, ήταν και πιο ευτυχισμένα. Όταν πρόκειται για την ερωτική ζωή, η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.