WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Συμβουλές για τις ανοργασμικές γυναίκες


28 Μαρτίου 2017

sex67097.jpeg

Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες που έχουν ανοργασμία;

Η ανοργασμία δυστυχώς συμβαίνει σε πολλές γυναίκες, επηρεάζοντας περίπου μια στις τρεις. Με τον όρο αυτό εννοούμε όταν κάποιος έχει δυσκολία να φτάσει σε οργασμό, ακόμα και όταν διεγείρεται σεξουαλικά. Οι άντρες επίσης μπορούν να εμφανίσουν οργασμική δυσλειτουργία αλλά είναι λιγότερο συχνό.

Τι προκαλεί την ανοργασμία;

Οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάζουν δυσκολία στη επίτευξη οργασμού, λόγω συναισθηματικών, ψυχολογικών ή σωματικών παραγόντων. Δείτε παρακάτω τα πιο συχνά αίτια

  • Οργανικά αίτια: Έχει βρεθεί ότι ορισμένοι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) για την κατάθλιψη σε συνδυασμό με το αλκοόλ μπορεί να μειώσουν τη γυναικεία λίμπιντο. Και να προκαλέσουν ανοργασμία
  • Ψυχολογικά αίτια: Είναι συχνό φαινόμενο των γυναικών να διανύουν περιόδους κατάθλιψης ή να έχουν μεταπτώσεις στη ψυχολογία εξαιτίας ορμονικών αλλαγών. Και τα δυο μπορεί να δημιουργήσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες.
  • Προβλήματα στη σχέση: Όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να μοιραστεί με τον σύντροφο της τις ερωτικές επιθυμίες, τότε δυσκολεύεται να φτάσει στην κορύφωση. Ο οργασμός για το γυναικείο φύλο είναι καταρχάς εγκεφαλική υπόθεση.
  • Τραυματικές εμπειρίες: Αρνητική επίδραση στις γυναίκες μπορεί να έχουν προηγούμενες τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες, το άγχος απόδοσης και ο φόβος για την ερωτική πράξη.

Παράλληλα, αρνητική επίδραση στις γυναίκες μπορεί να έχουν προηγούμενες τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες, ο φόβος για την ερωτική πράξη και το υποκειμενικό άγχος απόδοσης, εμποδίζοντας τη σεξουαλική κορύφωση.

Η ανοργασμία μπορεί να σας απογοητεύσει και να έχει αντίκτυπο στη σχέση σας. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνες. Πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τη οργασμική δυσλειτουργία, η οποία όμως με την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να ξεπεραστεί. Αν αυτή η κατάσταση οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με το ψυχολόγο ώστε να ξεκινήσετε μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Η θεραπεία συνήθως επικεντρώνεται στο πώς βλέπετε τη σεξουαλική επαφή και μπορεί να σας ζητηθεί να φέρετε και τον σύντροφο σας. Η επίλυση όλων των βαθύτερων αιτιών μπορεί να σας βοηθήσει ώστε στο μέλλον αν φτάσετε σε οργασμό. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα κάποιας ιατρικής κατάστασης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ειδικό θεράποντα ιατρό. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.