WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σεξ στα φωναχτά ή στο αθόρυβο; Ποιο είναι το καλύτερο


29 Μαρτίου 2017

12-carolyn-marie-photo2.jpg

Το θορυβώδες σεξ έχει σίγουρα τα πλεονεκτήματα του. Καταρχάς ας πάμε στο πρακτικό κομμάτι. Όταν φωνάζετε κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, αναπνέετε πιο εύκολα, που είναι πολύ σημαντικό για τη διέγερση και τη χαλάρωση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις βοηθάτε τον οργασμό του συντρόφου σας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάνανε περισσότερο θόρυβο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, συνέβαλαν στο να έρθουν οι εταίροι τους σε οργασμό πιο εύκολα σε σχέση με εκείνες που δεν μιλάγανε. Μάλιστα την πρωτιά πήραν τα ζευγάρια που χρησιμοποιουσών πιο πικάντικο λεξιλόγιο στις ερωτικές τους περιπτύξεις. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εμπνέει σεξουαλικά και η λίμπιντο χτυπάει κόκκινο. Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι αυτή η κατάσταση ερεθίζει περισσότερο τους άντρες, που επιθυμούν από το έτερο τους ήμισυ να εκθειάζει τα προσόντα τους.

Όμως το θορυβώδες σεξ έχει και τα αρνητικά του. Το πρώτο είναι ότι μετά γνωρίζουν όλοι οι γείτονες το όνομα σας. Κάτι που ενδεχομένως δεν σας ενδιαφέρει, αλλά αν τύχει και σας καλέσουν για φαγητό, σίγουρα θα το σκεφτείτε και δεύτερη φορά. Το σημαντικό είναι να κάνετε θόρυβο για δική σας ευχαρίστηση. Γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες γυναίκες  φωνάζουν κατά την ερωτική επαφή για να βοηθήσουν τον σύντροφο τους να φτάσει στην κορύφωση, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό δήλωσαν ότι παράγουν κάθε είδος ήχου για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του αγαπημένου τους. Άλλες πάλι ισχυρίζονται ότι φωνάζουν για να καταπολεμήσουν τη βαρεμάρα, την κούραση ή τον πόνο.

Μήπως τελικά το αθόρυβο είναι το καλύτερο;

Αν και οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Ωστόσο το αθόρυβο σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και στην πραγματικότητα να απολαύσετε το σεξ. Μπορεί πολλές γυναίκες να ανησυχούν ότι αν δεν κάνουν θόρυβο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, το σεξ θα γίνει λιγότερο διασκεδαστικό. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, αφού μπορεί να τελικά να γίνει πιο διεγερτικό και για τους δυο. Γιατί όταν φωνάζουμε με σκοπό να ερεθίσουμε τον σύντροφο μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μειωθεί η δική μας απόλαυση.

Είτε επιλέξετε να φωνάζετε είτε να είστε αθόρυβες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αν δεν υπάρχει προσποίηση ή προσπάθεια να υπερβάλλετε εκείνη την ώρα για οποιοδήποτε λόγο, η ικανοποίηση και η κορύφωση είναι εγγυημένα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.