WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να τον βοηθήσετε να αποκτήσει δυνατό σπέρμα


31 Μαρτίου 2017

pexels-photo-247917.jpeg

Ψάρια

Οι άντρες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν υψηλότερη ποιότητα σπέρματος, σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου ψάρια. Επίσης τα ωμέγα-3 λιπαρά βοηθούν στην αύξηση της ντοπαμίνης, μια ουσία που προκαλεί διέγερση, άρα αυξάνει τη λίμπιντο. Καλές διατροφικές πηγές είναι ο τόνος, οι σαρδέλες και το σολομός.

Καρύδια

Μια χούφτα καρύδια την ημέρα μπορεί να δυναμώσει το σπέρμα και να το κάνει πιο κινητικό. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το άλφα-λινολενικό οξύ που βρίσκεται στα καρύδια δίνει μία παραπάνω ώθηση στο σπέρμα.

Στρείδια

Εκτός ότι είναι διάσημο αφροδισιακό φαγητό, ο ψευδάργυρος που περιέχουν τα στρείδια μπορεί να δυναμώσει το σπέρμα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Fertility and Sterility, έδειξε μια μείωση της υπογονιμότητας στους άντρες που έπαιρναν θειικά άλατα ψευδαργύρου σε καθημερινή βάση. Για την ακρίβεια παρατηρήθηκε μια αύξηση 74% του συνολικού αριθμού σπερματοζωαρίων μετά από 26 εβδομάδες.

Σκόρδο

Το συγκεκριμένο τρόφιμο δρα και αυτό ως αφροδισιακό και αυξάνει την παραγωγή σπέρματος. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει ένα συστατικό την αλισίνα, η οποία ενισχύει την ανθεκτικότητα σπέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, άρα και τη στυτική λειτουργία. 

Στους άντρες η γονιμότητα δεν παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει στη γυναίκα. Όμως υπάρχει μια ήπια μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης που διαφέρει από άντρα σε άντρα. Βέβαια μετά τα 50 έτη η ποσότητα του σπέρματος μειώνεται, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μειώνεται σε τέτοιο σημείο που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει. Γενικά οι άντρες έχουν ουσιαστικά πάντα σπέρμα, εκτός αν προκύψουν κάποιες παθολογικές καταστάσεις. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.