WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε την πεθερά σας


18 Μαΐου 2017

monster1-960x500.jpg

Όσο και αν θέλετε να τα αποφύγετε, δεν μπορείτε. Ο λόγος γίνεται για τα οικογενειακά τραπέζια, όπου συναντιέστε με την πεθερά και αρχίζει τα παράπονα και τις μπηχτές: «Μα δεν σας βλέπουμε καθόλου» «Πολύ αδύνατο τον έχεις τον γιό μου» και άλλες παρόμοιες κουβέντες που σας βγάζουν εκτός ελέγχου. Η υπομονή είναι το κλειδί. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αντιμετωπίστε την κατάσταση με ψυχραιμία. Αν χρειαστεί ζητήστε συγνώμη και βγείτε λίγο έξω, η αλλαγή περιβάλλοντος θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε την ένταση και να ηρεμήσετε.

Μπορεί να βλέπετε την πεθερά σας κάθε μέρα μέχρι μια φορά το μήνα ή και λιγότερο. Δεν έχει σημασία, γιατί όποτε βρισκόσαστε η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Μια γνωστή τεχνική που βοηθάει να διώξετε την ένταση, είναι να μετρήσετε μέχρι το δέκα. Σε κάθε αρνητικό σχόλιο της πεθεράς σας, προσπαθήστε να φανείτε ψύχραιμες και αρχίστε το μέτρημα.

Εάν δεν αντέχετε άλλο να την ακούτε να λέει όλο τα ίδια και τα ίδια, δεν έχετε παρά να αλλάξετε θέμα. Αν ξεκινήσει τη συζήτηση με τα αγαπημένα της θέματα όπως «¨Εγώ πότε θα γίνω γιαγιά;» ή «Μένετε πολύ μακριά μου» και άλλες φράσεις που μόνο αμηχανία δημιουργούν, τότε βρείτε έναν επιδέξιο τρόπο και αλλάξτε θέμα.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση όλα να πηγαίνουν πολύ καλά, μέχρι το επιδόρπιο όπου μια κουβέντα της τελευταίας στιγμής σας φέρνει σε αμηχανία ή σας δημιουργεί εκνευρισμό. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε τη διάθεση σας, απλά αντιμετωπίστε την κατάσταση με ένα νεύμα ή ένα απλό χαμόγελο. Και να θυμάστε πως ότι και να σας πουν τον τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς ως ζευγάρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.