WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό


19 Μαΐου 2017

d8715d29501c38c9-kayla-coleman-photography-polls0411of46.jpg

Διαβάστε μερικά από τα πιο κοινά λάθη που κάνετε και ενδεχομένως δεν το γνωρίζετε.

Έχετε ξεχάσετε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης. Τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης. Εάν λοιπόν έχετε αγοράσει από το φαρμακείο ένα πακέτο προφυλακτικά και το έχετε αρκετό καιρό φυλαγμένο στο συρτάρι σας, καλό είναι, πριν το χρησιμοποιήσετε, να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει λήξει.

Αποθηκεύετε το προφυλακτικό σε λάθος μέρος. Ίσως δεν το γνωρίζατε μέχρι τώρα, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα προφυλακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πορτοφόλι σας, οι τσέπες σας και η τσάντα σας δεν ενδείκνυνται. Βασικά οπουδήποτε επικρατεί πολύ ζέστη ή πολύ κρύο καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε τα προφυλακτικά. Η ιδανική τοποθεσία είναι το κομοδίνο σας, ένα μέρος που δεν εκτίθεται σε ακραίες θερμοκρασίες και γενικά δεν είναι μακριά από το σημείο όπου θα γίνει η σεξουαλική πράξη. Φυσικά δεν κάνετε πάντα σεξ στο σπίτι σας, έτσι όταν είστε έξω πρέπει να έχετε μαζί σας προφυλακτικά, απλά προσέξτε να μην τα ξεχάσετε για πολύ καιρό μέσα στο πορτοφόλι ή στις τσέπες σας.

Διαβάστε επίσης: Σεξ στο αυτοκίνητο: τι πρέπει να προσέχετε

Δεν τοποθετείτε σωστά το προφυλακτικό. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι βιάζονται να βάλουν το προφυλακτικό, με αποτέλεσμα να φεύγει κατά τη διάρκεια της πράξης. Καθώς το τοποθετείτε είναι σημαντικό να ελέγχετε εάν ξετυλίγεται σωστά, θα πρέπει να μοιάζει με ένα μικρό σκούφο.

Προσπαθείτε να το ξαναβάλετε. Συνήθως όταν διαπιστώνετε ότι δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, η πρώτη αντίδραση είναι ότι θα το βάλετε από τη σωστή πλευρά. Όμως μην το κάνετε αυτό, είναι λάθος. Απλά χρησιμοποιήστε ένα καινούριο. Όταν βάζετε και βγάζετε το προφυλακτικό υπάρχει κίνδυνος ρήξης ή να καταστραφεί το λατέξ, γεγονός που αυξάνει του πιθανούς κινδύνους.

Πάνω στο ερωτικό παιχνίδι προσπαθείτε να βάλετε το προφυλακτικό με τα δόντια σας. Όσο σέξι και αν ακούγεται αυτή η κίνηση, μην την τολμήσετε, είναι λάθος. Ο μοναδικός τρόπος για να βάλετε ένα προφυλακτικό είναι να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας και τίποτε άλλο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.