WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κι όμως αυτό κάνει καλό στην εγκυμοσύνη


20 Μαΐου 2017

53ebce697d1c8a7d-stocksnap-wfu4coyv9z.jpg

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Psychology & Human Sexuality έδειξε πως το σπέρμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας, μια από τις συνηθέστερες επιπλοκές της εγκυμοσύνης που μπορεί να επηρεάσει τη μητέρα, το μωρό ή και τους δυο. Προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση στη μητέρα, αναπτυξιακά προβλήματα στο παιδί και την αύξηση λευκώματος των ούρων στην έγκυο. Η αιτία του φαινομένου είναι άγνωστη. Τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με τη μελέτη εάν μια γυναίκα έχει υψηλή έκθεση στο σπέρμα του πατέρα του παιδιού της, τότε έχει χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσει προεκλμψία σε σύγκριση με το αν έχει περιορισμένη επαφή με το σπέρμα του πατέρα, μέσω του στοματικού σεξ.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που το στοματικό σεξ κάνει καλό

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό ίσως συμβαίνει επειδή αναπτύσσεται ανοσολογική ανοχή μέσω της κατάποσης του σπέρματος. Όπως λοιπόν γίνεται αντιλυπτό αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση, όμως παραμένει υπόθεση και φυσικά χρειάζονται περεταίρω μελέτες για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.