WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να κρατήσετε δυνατή μια φιλία


26 Οκτωβρίου 2017

women-2143800-1920.jpg

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη.  Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο.  Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται. Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένο. Όπως επενδύετε σε μια νέα σχέση ή στον γάμο σας και προσπαθείτε να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή, έτσι θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στη φιλία. Για αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για το πώς θα προστατεύσετε την φιλιά σας από την καθημερινότητα.

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας. Εκτός από τις συζητήσεις για θέματα γύρω από τη μόδα ή για αποτυχημένα ραντεβού. Προσπαθήστε να μοιραστείτε πιο σημαντικά θέματα που σας απασχολούν. Μοιραστείτε τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας, τους στόχους σας, πώς φαντάζεστε την ζωή σας μετά από χρόνια. Με αυτό τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά.

Ανανεώστε τον τρόπο που περνάτε χρόνο μαζί. Αν έχετε επιλέξει με τους φίλους σας να πίνετε καφέ ή ποτά μια φορά την εβδομάδα, είναι πολύ ωραίο. Αλλά δεν αρκεί. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι καινούργιο ώστε να διασκεδάζετε παρέα. Μπορείτε να ξεκινήσετε μαζί ένα χόμπι ή να πάτε σε μια έκθεση ζωγραφικής.

Λύστε τυχόν διαφορές, Η φίλια είναι μια σχέση που δεν χρειάζεται να υπάρχουν παρεξηγήσεις και διάφορες. Μπορείτε να μιλήσετε ελευθέρα στη φίλη σας γι’ αυτό που σας ενόχλησε. Αλλά να είστε και σε θέση να δεχτείτε και τυχόν παράπονα από εκείνη.

Και τέλος να θυμάστε ότι στη φιλία οι εγωισμοί δεν χωράνε.  Οι εγωιστές, οι συμφεροντολόγοι και όσοι έχουν μοναδική τους μέριμνα την εξυπηρέτηση του εγώ τους δεν μπορούν να κατανοήσουν το μέγεθος της πραγματικής φιλίας. Νομίζουν ότι είναι φίλοι αλλά στην ουσία αυταπατώνται. Γι αυτό και πρέπει να δημιουργούμε φιλίες μετά από βαθιά και ώριμη σκέψη και να έχουμε προς το φίλο μας ανοχή και επιείκεια.  Πολλές φορές βλέπουμε ότι ο καλός φίλος αξίζει περισσότερο από τους συγγενείς μας. Το συγγενή τον επιβάλλει η φύση, ενώ το φίλο τον διαλέγει η ψυχή μας. Οι πραγματικοί φίλοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια ιδανικά και οραματίζονται τον ίδιο ουρανό

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.