4+1 πράγμα που σκοτώνουν τη λίμπιντο και τα διαβάζετε για πρώτη φορά

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018
okambd0.jpg

Τα φάρμακα

Κάποια φάρμακα όπως αυτά της αρτηριακής πίεσης μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης με αποτέλεσμα να έχετε μειωμένη λίμπιντο.

Έχετε αυξημένο βάρος

Κάποιες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με την πτώση της σεξουαλικής επιθυμίας. Το υπερβολικό σωματικό βάρος μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών, γεγονός που εξηγεί τη μείωση της λίμπιντο. Με το που χάσετε μόλις το 5% του βάρους σας θα καταφέρετε να αυξήσετε τη σεξουαλική σας επιθυμία.

Ασκείστε λίγο πριν κοιμηθείτε 

Ενώ η άσκηση προάγει τον καλό ύπνο όταν γίνεται λίγο πριν κοιμηθείτε μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο. Εάν λοιπόν πηγαίνετε αργά γυμναστήριο και παρατηρείτε ότι δεν έχετε όρεξη για σεξ μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε την ώρα.

Δεν παίρνετε αρκετή βιταμίνη D

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατάθλιψη προκαλεί πτώση της λίμπιντο, τόσο μεταξύ ανδρών όσο και γυναικών. Ενώ η κατάθλιψη έχει πολλά αίτια και έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης D,  μπορεί να προωθήσει την κατάθλιψη. Ενώ δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D θα βελτιώσει τη σεξουαλική σας επιθυμία, ωστόσο Αυστριακοί και Γερμανοί ερευνητές βρήκανε ότι όσοι παίρνουν περισσότερη βιταμίνη D έχουν και πιο αυξημένη λίμπιντο.

Έχετε άγχος

Αν δουλεύετε πολλές ώρες και υπό πίεση η τεστοστερόνη  δέχεται σοβαρό πλήγμα. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και ο σύγχρονος τρόπος ζωής λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες στον τομέα της ερωτικής ζωής. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε.