WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί ερωτευόμαστε τους λάθος ανθρώπους


28 Φεβρουαρίου 2018

pexels-photo-289224.jpeg

Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί. Κουβαλάνε τις δικές τους εμπειρίες, συναισθήματα, βιώματα του παρελθόντoς. Έχουν τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους. Όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητα τους και τους κάνουν ξεχωριστούς. Παίρνοντας υπόψη την ποικιλομορφία τους, αυτόματα γεννιέται το εξής ερώτημα «Γιατί, αφού ξέρω πως δεν κάνω καλά, επιμένω να διαλέγω το λάθος άνθρωπο;». Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι «Ψάξε τις απαντήσεις μέσα σου». Δεν μπορεί κανείς να δώσει μια λύση στο ζήτημα αυτό. Οι επιλογές ενός ατόμου οφείλονται στις εμπειρίες του, τα βιώματά του.

Όταν κάτι σας τρομάζει προσπαθείτε να απαλλαγείς, αναζητώντας ένα οικείο μέρος για να κρυφτείτε και να νιώσετε ασφάλεια. Έτσι ακριβώς και στις ανθρώπινες σχέσεις οι άνθρωποι αναζητούν κάτι με το οποίο είναι εξοικειωμένοι. Αν το παρελθόν ήταν γεμάτο αισθήματα απόρριψης, τότε ενστικτωδώς κάνουμε τα πάντα για να αναπαράγουμε τα ίδια συναισθήματα και στην ενήλικη ζωή μας. Για παράδειγμα, μια γυναίκα της οποίας ο πατέρας έλειπε συνέχεια από το σπίτι και δεν ήταν ποτέ δίπλα της όταν τον είχε ανάγκη, μοιραία αισθάνεται πως δεν έχει αγαπηθεί όσο θα ήθελε. Στην ενήλικη ζωή της θα επιδιώκει να είναι μαζί με κάποιον που θα την προσέχει και θα την κάνει να αισθάνεται ποθητή, αλλά τελικά, όταν αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο σύντροφός της διστάζει να δεσμευτεί, θα νιώσει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Στην ουσία, δηλαδή, κυνηγάει μια ουτοπία, μια σχέση που είναι καταδικασμένη πριν καν αρχίσει. Πώς μπορεί λοιπόν να ξεπεράσει κανείς τις φοβίες του και να νιώσει δυνατός;

Καταρχάς πρέπει να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση. Να θυμάστε πως εσείς ορίζετε τη ζωή σας και εσείς θα πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Είναι σημαντικό να έχετε τη δύναμη εάν δεν σας αρέσει κάτι να προχωρήσετε παρακάτω. Και τέλος μη φοβηθείτε να επικοινωνήσετε αυτό που είστε από την πρώτη στιγμή. Να είστε ο εαυτός σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.