WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί χάνεται η λίμπιντο στα ζευγάρια;


6 Μαρτίου 2018

photo-1504194569341-48a2e831a3a7.jpg

Αυτή είναι μια τυπική μέρα ενός μέσου ζευγαριού. Και μετά λέμε ότι η κοινωνία μας πάσχει από χαμηλή λίμπιντο. Το ερώτημα είναι και πώς να μην πάσχει από χαμηλή λίμπιντο με το στρες (οικονομικό και εργασιακό), την πίεση και τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς να μας ξεζουμίζουν καθημερινά. Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η τεχνολογία και συγκεκριμένα ο εθισμός μας στις «έξυπνες» συσκευές, όπου ακόμα και τα ζευγάρια που καταφέρνουν να συγχρονιστούν ξαπλώνοντας μαζί στο κρεβάτι -και δεν έχουν προηγουμένως αποκοιμηθεί σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού-, γυρίζουν πλευρό και αφιερώνονται σε ένα τελευταίο scroll down στο news feed της ημέρας μήπως και τους ξεφύγει κανένα post. Αμ pos(t)!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στρεσογόνος ρουτίνα αποτελεί έναν από του κύριους «ενόχους» της μειωμένης σεξουαλικής διάθεσης. Τα άτομα που στρεσάρονται συχνά και πολύ άλλωστε, πέρα από προβλήματα στο σεξ, εμφανίζουν και άλλα θέματα υγείας όπως π.χ. προβλήματα στο γαστρεντερικό και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ειδικοί συνιστούν την εκτόνωση της έντασης μέσω της σωματικής άσκησης, της γιόγκα και του διαλογισμού, ενώ πιστεύουν ότι ασχολίες που απαιτούν συγκέντρωση, όπως π.χ. η ανάγνωση ενός βιβλίου, η ζωγραφική, η μουσική ή ακόμα και η επίλυση ενός sudoku, μπορούν επίσης να μειώσουν τα επίπεδα του στρες και να οδηγήσουν σε μονοπάτια χαλάρωσης. Το μυστικό, υπογραμμίζουν, είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και που μας βοηθούν να ξεφεύγουμε από τα άγχη της καθημερινότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.