WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Νegging: Η πιο περίεργη μέθοδος αποπλάνησης


7 Απριλίου 2018

rawpixel-com-423663-unsplash.jpg

Τι είναι το negging;

Είναι μια μέθοδος αποπλάνησης κατά την οποία κάποιος δείχνει περιφρόνηση για το άλλο άτομο με σκοπό να το χειραγωγήσει και να το πείσει να κάνουν σεξ. Η κεντρική ιδέα είναι να υπονομεύσει την αυτοπεποίθησή του έτσι ώστε στο τέλος να πάρει την έγκρισή του. Συνήθως εκείνος που κάνει negging είναι ανασφαλής και δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του γι αυτό και προκαλεί πόνο στους άλλους ανθρώπους. Με απλά λόγια όταν κάνουμε negging προσβάλλουμε τον άλλον με σκοπό μετά να τον παρηγορήσουμε. Παρακάτω θα δούμε μερικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο αποπλάνησης.

Διαβάστε εδώ: Το ποιος πλένει τα πιάτα στο σπίτι μπορεί να σας σώσει απ’ το διαζύγιο

Κάνουν περίεργες φιλοφρονήσεις

Εάν ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί τη μέθοδο negging σας κάνει φιλοφρονήσεις με τέτοιο τρόπο που νιώθετε πληγωμένοι και αμήχανοι αντί είστε χαρούμενοι. Για παράδειγμα μπορεί να σας πει «Μπορείτε να είστε πολύ πιο όμορφες όταν έχετε μακιγιάζ».  

Σας επικρίνουν συνεχώς

Σε μια υγιή σχέση ο σύντροφός σας θα σας αποδεχτεί και θα θέλει να σας βοηθήσει με τα προβλήματά σας αντί να σας επικρίνει. Όταν όμως χρησιμοποιεί το negging σας απογοητεύει συνέχεια και μειώνει την αυτοεκτίμησή σας.

Επιθυμείτε την έγκρισή τους

Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο κύριος στόχος του negging είναι να υπονομεύσει την αυτοεκτίμηση κάποιου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσετε υποσυνείδητα να επιδιώκετε την έγκριση του εκείνου που σας ασκεί το negging. Με απλά λόγια είναι ένας ύπουλος τρόπος για να αποκτήσει ο σύντροφός σας τον έλεγχο της σχέσης- κάτι που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι δεν είναι υγιές.

Σας συγκρίνουν με τις πρώην

Η σύγκριση με τις πρώην είναι ένας τρόπος για να σας δημιουργήσει ανασφάλεια και να σας υποβιβάσει, έτσι ώστε μετά να σας παρηγορήσει. Μπορεί επίσης να σας πιέσει να κάνετε πράγματα στο σεξ που ίσως δεν σας ταιριάζουν και δεν σας ευχαριστούν.

Συμπερασματικά το negging είναι αρκετά τρομακτική τακτική που δεν ακολουθείται από μια υγιής σχέση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.