Τελικά γιατί τσακώνονται τα ζευγάρια;

Κυριακή 6 Μάιος 2018
nosex.jpg

Γιατί τσακώνονται όμως τα ζευγάρια;

Συνήθως ένας καβγάς ξεκινάει από κάτι όχι και τόσο σημαντικό. Παρόλο όμως που μπορεί να τσακώνεστε για ασήμαντους λόγους, στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι άλλο μεταξύ σας πιο σοβαρό. Όταν βγαίνουν στην επιφάνεια συναισθήματα όπως θυμός, αδικία και απογοήτευση, τότε το ζευγάρι δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί και καταλήγει σε καβγά. Είναι σημαντικό να μάθετε να καταλαβαίνετε την πραγματική αιτία του τσακωμού και να αποκωδικοποιείτε τα συναισθήματά σας. Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι πως ο καβγάς δεν αποτελεί μόνο το μέσο για να εκτονωθείτε αλλά και έναν τρόπο για αν επικοινωνήσετε μεταξύ σας έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.  

Διαβάστε εδώ:Τι πραγματικά θέλει ο σύντροφός μας από εμάς

Πώς θα ελαττώσετε τους καβγάδες.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις συζητήσεις όταν είστε θυμωμένοι. Είναι προτιμότερο να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να ηρεμήσει έτσι ώστε να είστε ψύχραιμοι όταν συζητήσετε το πρόβλημα με το σύντροφό σας.

Μάθετε να ακούτε. Πριν αρχίσετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας είναι σημαντικό να ακούσετε τι έχει να σας πει το έτερο ήμισυ. Δώστε προσοχή στα επιχειρήματά του και απαντήστε ήρεμα και εμπεριστατωμένα.

Διαβάστε εδώ: Αυτή η φράση ξεσκεπάζει τον άπιστο σύντροφο

Βρείτε τι πραγματικά σας ενοχλεί. Εστιάστε στη συμπεριφορά που σας νευριάζει και επιχειρήστε να μιλήσετε για αυτό.

Μη ντρέπεστε να ζητάτε συγνώμη. Εάν μάθετε να συγχωρείτε αλλά και να ζητάτε συγνώμη όταν κάνετε κάποιο λάθος, θα καταφέρετε να ρίξετε τους τόνους και να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας.

Τέλος να θυμάστε ότι το βασικό είναι να μη διστάζετε να εξωτερικεύετε τις σκέψεις σας και τα παράπονα σας τη στιγμή που τα νιώθετε. Η τεχνική του «ας το τώρα δεν πειράζει» συνήθως δημιουργεί προβλήματα στη σχέση, γιατί με την πρώτη ευκαιρία βγαίνουν προς τα έξω τα καταπιεσμένα συναισθήματα τα οποία δημιουργούν έντονους καβγάδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα