7 διαφορές στο πώς ερωτεύονται οι άντρες και οι γυναίκες

The Jennettes
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
photo-1496602910407-bacda74a0fe4.jpg

1. Οι άντρες βιώνουν πιο γρήγορα ερωτικά συναισθήματα

Μία πρόσφατη έρευνα βρήκε πως οι άντρες τείνουν να ερωτεύονται και να εκφράζουν ερωτικά συναισθήματα πιο γρήγορα από τις γυναίκες, παρά τη γενική πεποίθηση πως οι γυναίκες ερωτεύονται πιο εύκολα. 

2. Οι άντρες θα πουν πρώτοι "Σ' αγαπώ"

Μία μελέτη των Harrison και Shortall (2011) βρήκε πως οι άντρες τείνουν να ερωτεύονται πιο γρήγορα από τις γυναίκες. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση πως οι γυναίκες είναι οι πρώτες που θα είναι πιο εκφραστικές σε μία σχέση, η έρευνα έδειξε πως οι άντρες είναι πιο πιθανό να πουν πρώτοι "Σ' αγαπώ". Οι γυναίκες, μπαίνουν σε σχέσεις με μεγαλύτερη προσοχή και ενδεχομένως να περιμένουν λίγο περισσότερο μέχρι να πουν αυτές τις σημαντικές λέξεις.

3. Οι γυναίκες λένε "Σ' αγαπώ" πιο συχνά

Ωστόσο, όταν ένα ζευγάρι είναι σε σχέση, οι γυναίκες σε σχέσεις με άντρες τείνουν να λένε πιο συχνά "Σ' αγαπώ", όπως δείχνει η έρευνα. Συγχρόνως, οι γυναίκες θεωρούν το "Σ' αγαπώ" μία από τις πιο ρομαντικές πράξεις, σε αντίθεση με τους άντρες.

4. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να επικεντρώσουν την αγάπη τους

Σκεφτείτε τα σχολικά σας χρόνια. Τείνατε να επικεντρώνετε την αγάπη σας σε ένα συγκεκριμένο άτομο; Ή ήσασταν ερωτευμένη με σχεδόν όλους; Μία έρευνα δείχνει πως τα έφηβα αγόρια [που τους ελκύουν οι γυναίκες] ερωτεύονται πιο γρήγορα, και πιο συχνά, ενώ τα κορίτσια [που τις ελκύουν οι άντρες] τείνουν να επιεντρώνονται σε έναν μικρότερο αριθμό αγοριών.

5. Οι γυναίκες είναι λιγότερο οπτικά όντα όσον αφορά την αγάπη

Ένας άντρας μπορεί να ερωτευθεί πολύ εύκολα από μακριά και να ξέρει πολύ γρήγορα αν είναι ερωτευμένος. Μία γυναίκες τείνει να εξετάζει τα ερωτικά της συναισθήματα βασισμένη στην σωματική έλξη σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (συμπεριλαμβανομένης της προσωπικότητας) πράγμα που σημαίνει πως μία γυναίκα θα χρειαστεί περισσότεο χρόνο να ερωτευθεί έναν πιθανό σύντροφο.

6. Οι γυναίκες και οι άντρες ζητούν παρόμοιες ιδιότητες από μακροχρόνιους συντρόφους

Και τα δύο φύλα ψάχνουν παρόμοια πράγματα όταν αναζητούν μακροχρόνιους συντρόφους. Οι προτιμήσεις είναι σχεδόν ίδιες: καλοσύνη, εξυπνάδα, κατανόηση και ανταπόδοση στην αγάπη.

7. Οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν την έλλειψη ανταπόκρισης στην αγάπη τους

Μία έρευνα των Andrew Halperin και Martie Hazleton στο University of California του Los Angeles, το 2010, δεν βρήκε καμία διαφορά στο πόσες φορές ερωτεύονται οι άντρες και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ωστόσο, βρήκαν πως οι άντρες ανέφεραν πολλούς περισσότερους "έρωτες από την πρώτη ματιά" και "έρωτες χωρίς ανταπόκριση". 

 

Gallery: 500 πανέμορφες γυναίκες απ' όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα