WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο πραγματικός λόγος που μερικοί άνθρωποι κλαίνε μετά τη σεξουαλική επαφή


13 Νοεμβρίου 2018

toa-heftiba-493467-unsplash.jpg

Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε, ωστόσο πολλές γυναίκες κλαίνε μετά το σεξ. Συγκεκριμένα μελέτες δείχνουν πως σχεδόν ο μισός γυναικείος πληθυσμός έχει κλάψει έστω και μια φορά μετά τη σεξουαλική επαφή.

Όμως όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει κανένα πόνο, απλά είναι μια συναισθηματική απελευθέρωση. Εξάλλου το κλάμα είναι ένας τρόπος έκφρασης και δεν είναι κακό να κλαίμε όποτε το νιώθουμε. Αν και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί κλαίμε μετά το σεξ, ωστόσο υπάρχουν μερικές θεωρίες.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Μια θεωρία είναι ότι μετά τον οργασμό απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη ή αλλιώς η ορμόνη της αγάπης, η οποία μας καθιστά ευάλωτους, ενισχύοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη. Μια άλλη εξήγηση που δίνουν οι σεξολόγοι είναι πως εκείνη τη στιγμή μπορεί αν υπάρχει μια σύνδεση με κάποια αρνητική σεξουαλική εμπειρία του παρελθόντος. Ωστόσο αν σας τύχει να κλάψετε μετά το σεξ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Αν όμως διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια από ένα ειδικό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.