4+1 πράγματα που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες μετά το σεξ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019
caroline-hernandez-625314-unsplash.jpg

Το σεξ είναι μια φυσική πράξη που φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά, όμως από την άλλη μεριά εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να βλάψει την υγεία μας. Εκτός λοιπόν από το ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε και μετά τη σεξουαλική επαφή.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Πηγαίνετε στην τουαλέτα. Μετά το τέλος της σεξουαλικής επαφής είναι σημαντικό να επισκέπτεστε την τουαλέτα, γιατί καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα από τα βακτήρια. Η ούρηση αποτρέπει την είσοδο των βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη, κάτι που σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις.

Προσέξτε για τυχόν αιμορραγία. Αν μετά τη σεξουαλική πράξη παρατηρήσετε μικρή αιμορραγία ίσως οφείλεται σε κάποια μόλυνση ή τραυματισμό του αναπαραγωγικού συστήματος.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Ελέγξτε το προφυλακτικό. Και εάν αναρωτιέστε γιατί να το κάνετε αφού το σεξ έχει τελειώσει, η απάντηση είναι πως το προφυλακτικό μπορεί να σκιστεί.

Κάντε μια πλύση. Καλό είναι αφού τελειώσετε τη σεξουαλική πράξη να κάνετε μια ήπια εξωτερική πλύση του κόλπου με ένα καθαριστικό που δεν σας ερεθίζει.

Τέλος εάν κάνετε σεξ χωρίς προφύλαξη, κάτι που δε το συστήνουμε, ή εάν κάτι πήγε στραβά, είναι σημαντικό να κλείσετε ένα ραντεβού με το γυναικολόγο σας για να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα