WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Λιπαντικά και σεξ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


1 Απριλίου 2019

clem-onojeghuo-143345-unsplash.jpg

Το σεξ πρέπει να είναι απολαυστικό τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Όμως πολλές φορές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ έχουν ερωτική διάθεση. Και η αιτία είναι η ξηρότητα του κόλπου.

Για την κάθε γυναίκα τα πράγματα όσο αφορά τη λίπανση είναι τελείως διαφορετικά, ενώ πολλές φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα της κολπικής ξηρότητας. Και τότε είναι που χρειάζονται ενισχύσεις.

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Εάν λοιπόν εντάξετε το λιπαντικό στη σεξουαλική σας ζωή, μπορεί να απολαμβάνετε και πάλι το σεξ, αφού δε θα πονάτε. Η λίπανση είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να σας ειδοποιήσει ότι είστε έτοιμες να κάνετε σεξ. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να απολαύσουμε την ερωτική πράξη, γιατί μια διείσδυση χωρίς να είναι υγρός ο κόλπος μπορεί να πονέσει μέχρι και να προκαλέσει μολύνσεις, εμποδίζοντας έτσι και τον οργασμό. Ακόμα όμως και αν δεν έχετε πρόβλημα λίπανσης, ένα καλό λιπαντικό μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση.

Ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικές στο ποια λιπαντικά χρησιμοποιείτε γιατί μπορεί να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα, τα οποία δεν είναι καθόλου επιθυμητά. Ιδανικά καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτά που έχουν ως βάση το νερό, διότι είναι ασφαλή και μειώνουν τια πιθανότητες πρόκλησης μόλυνσης στον κόλπο. Για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας έχετε διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσετε κολπίτιδες εξαιτίας της διαταραχής στο PH του κόλπου. Επίσης πολλοί έχουν παραπονεθεί ότι δεν μπορούν να φορέσουν το προφυλακτικό όταν χρησιμοποιούν λάδι καρύδας ως λιπαντικό. Αν όμως θέλετε μια φυσική λύση για να μειωθεί η ξηρότητα του κόλπου σας, αρχίστε να πίνετε νερό. Όσο είστε αφυδατωμένοι τόσο μεγαλύτερη δυσκολία έχετε στη  λίπανση.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Τέλος, αν παρατηρείτε συχνά κολπικές λοιμώξεις, ίσως είναι ένα σημάδι ότι κάτι συμβαίνει με τον κόλπο σας και θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό. Όπως και θα πρέπει να τον συμβουλευτείτε πριν κάνετε χρήση οποιουδήποτε λιπαντικού. Και φυσικά μη ξεχνάτε ότι το σεξ είναι ευχαρίστηση. Ανακουφίζει από το στρες, μας δίνει λάμψη και μας κάνει να νιώθουμε νεότερες. Επωφεληθείτε από αυτά και από άλλα οφέλη κάνοντας τη σεξουαλική σας ζωή όσο πιο ευχάριστη μπορείτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.