WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι γίνεται όταν δεν παίρνετε την αγάπη που περιμένετε


29 Απριλίου 2019

mari-lezhava-418317-unsplash.jpg

Πολλές φορές δημιουργούνται παρεξηγήσεις στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς οι άνθρωποι όσα πιο πολλά δίνουν τόσα περισσότερα περιμένουν.

Οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους περιμένοντας από εκείνα να εκτιμήσουν όσα τους δίνουν. Να πουν ένα ευχαριστώ για τις υποχωρήσεις και τις θυσίες που κάνουν. Τα ζευγάρια μπαίνουν στη διαδικασία να συμβιβαστούν, περιμένοντας να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί από τον σύντροφό τους.

«Εγώ που θυσίασα τα νιάτα μου για εσένα», «Παράτησα τη καριέρα μου για να μεγαλώσω τα παιδιά σου», «Μετακομίσαμε, για να κυνηγήσεις εσύ τα όνειρά σου», είναι μερικές φράσεις που δείχνουν πως οι άνθρωποι κάνουν υποχωρήσεις, εκδηλώνουν την αγάπη τους, αλλά στην ουσία περιμένουν κάποια στιγμή να αναγνωριστεί η προσφορά τους.

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Ναι από μια οπτική, φαίνεται πως έχουν δίκαιο. Από μια άλλη, όμως όχι. Στην ουσία είναι κάτι που έχουν επιλέξει οι ίδιοι και φέρουν ευθύνη γι΄αυτό. Κάθε μητέρα κάνει το καλύτερο που μπορεί για το μικρό της, μπορεί να του αγοράσει ένα καινούργιο παιχνίδι ή να διαβάσει ένα παραμύθι. Αν το μικρό αντιδράσει και εκφράσει την γνώμη του, λέγοντας για παράδειγμα «Δεν μ΄αρέσει το παιχνίδι, που διάλεξες» ή «προτιμώ να ζωγραφίσω ή από τα να μου διαβάσεις παραμύθι», πώς θα νιώσετε; Μήπως, αισθάνεστε αδικία ή λύπη; Καθώς, το δικό σας κίνητρο ήταν να δώσετε χαρά στο μικρό σας και δεν ανταποκρίθηκε όπως θα περιμένατε. Για σκεφτείτε όμως, είναι δίκαιο να νιώσετε έτσι; Το μικρό σας δεν σας ζήτησε κάτι, εσείς θελήσατε να το προσφέρετε. Εκείνο απλά βρήκε το θάρρος να εκφράσει τα συναισθήματα του.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Κάπως, έτσι γίνεται με το σύντροφό σας, επιλέγετε να τον φροντίζετε, να αναλάβετε τις δουλειές του σπιτιού και τις υποχρεώσεις. Τι γίνεται όμως όταν κάποια στιγμή νιώσετε κούραση; Όταν μια φράση τους μπορεί να γίνει έναυσμα για να ξεσπάσει ένας επικός καβγάς μεταξύ σας;

Τα συναισθήματα που νιώθετε μπορεί να αποφασίζετε να μην τα εξωτερικεύετε και να τα επικοινωνείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχετε «ξεφορτωθεί» κιόλας. Υπάρχουν μέσα σας και λειτουργούν σαν ηφαίστειο, που ανά πασά ώρα και στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Να θυμάστε, πως η αγάπη δεν έχει ανταλλάγματα. Η αγνή και αληθινή αγάπη. Αν έχετε επιλέξει να αγαπάτε και να φροντίζετε το σύζυγό σας και τα παιδιά σας, δεν σας το έχουν ζητήσει εκείνοι. Μπορεί να θεωρείτε πως εμμέσως έχει γίνει, λόγω πεποιθήσεων ή του κοινωνικού status, αλλά είναι στο χέρι σας να το αλλάξετε. Επικοινωνήστε πως νιώθετε, ζητήστε βοήθεια από τους ανθρώπους γύρω σας, μη απαιτείτε να σκεφτούν να σας βοηθήσουν από μόνοι τους. Μπορεί ο τρόπος σας να μην τους αφήνει περιθώρια να πάρουν την πρωτοβουλία αυτή. Αν έχετε επιλέξει να μην ασχοληθείτε με την καριέρα σας αλλά να μεγαλώσετε τα παιδιά σας, είναι κάτι που έχετε συναινέσει και εσείς. Δεν σας στο επέβαλλε κανείς, μη το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα σε κάποια διαφωνία. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.