WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι παντρεμένοι άντρες δεν έχουν φίλους και όλο το συναισθηματικό βάρος πέφτει στις γυναίκες


19 Μαΐου 2019

priscilla-du-preez-306214-unsplash.jpg

Για πολλές γενιές, οι άντρες έχουν διδαχτεί να απορρίπτουν συναισθηματικά χαρακτηριστικά όπως η τρυφερότητα και η ευαισθησία με συνέπεια να μην μπορούν να διαχειριστούν όλα όσα νιώθουν. Παράλληλα η εικόνα της γυναίκας έχει συνδεθεί περισσότερο με τον ρομαντισμό και την ενσυναίσθηση

Διαβάστε εδώ: 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Οι άντρες μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να δείχνουν τις αδυναμίες τους μπροστά σε άλλους άντρες και πως οι γυναίκες είναι οι μόνοι άνθρωποι στους οποίους επιτρέπεται να απευθύνονται για συναισθηματική υποστήριξη. Εκείνες λοιπόν πολλές φορές αναγκάζονται να παίζουν συγχρόνως τους ρόλους της καλύτερης φίλης, της ερωμένης, της μαμάς και της ψυχοθεραπεύτριας.

Το βασικό θέμα είναι πως όταν οι άντρες παντρεύονται δεν προσπαθούν να διατηρήσουν τις φιλίες τους. Μάλιστα όταν κάποιοι από αυτούς πάρουν σύνταξη περιμένουν από τις γυναίκες τους να είναι η πηγή ψυχαγωγίας τους και πολλές φορές ζηλεύουν όταν εκείνες έχουν ενδιαφέροντα. Και το χειρότερο από όλα είναι πως κάποιες γυναίκες περιμένουν να πεθάνουν οι άντρες τους για να ξεκινήσουν επιτέλους τη δική τους προσωπική ζωή.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Είναι επίσης συχνό φαινόμενο ένας άντρας να συζητά διαρκώς αποκλειστικά για τα σχέδια και τις φιλοδοξίες του και η σύντροφος να επικυρώνει τις απόψεις του και να υποστηρίζει πλήρως την καριέρα του. Με απλά λόγια εκείνη παίζει σε 24ωρη βάση τη ψυχολόγο του, επειδή ο ίδιος φοβάται να αποδεχτεί τα συναισθήματά του και αρνείται να μιλήσει σε άντρες φίλους του ή σε έναν ψυχοθεραπευτή.

Οι άντρες δεν έχουν διδαχθεί πώς να εντοπίζουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες και τις σκέψεις τους ή πώς να εκφράζουν ότι χρειάζονται κάποιον που να μπορεί να τους βοηθήσει. Επιπλέον κρύβουν τον πόνο και την ασθένεια σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από τις γυναίκες και έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να πεθάνουν από αυτοκτονία.  Αυτό συμβαίνει γιατί η αναζήτηση ψυχοθεραπείας όσο αφορά το αντρικό φύλο έχει συνδεθεί με μια μορφή αδυναμίας. Αλλά ακόμα και εάν απευθυνθούν σε έναν ειδικό, δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Ωστόσο το αισιόδοξο μήνυμα είναι πως κάποιοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να επαναπροσδιορίσουν το τι σημαίνει να είναι κάποιος «καλός» άντρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.