Κάθε γάμος έχει τα σκαμπανεβάσματα του. Εάν όμως διαβάζετε αυτό το άρθρο, μπορεί οι πιθανότητες συμβίωσης να έχουν μειωθεί λιγάκι. Ίσως ασχολείστε περισσότερο με τη δουλειά σας, ίσως έχει έρθει ένα μωρό ή σας έχει απορροφήσει η ρουτίνα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σενάρια που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν προβλήματα σε μια σχέση και να την οδηγήσουν σε μια καθοδική πορεία.
Αυτό σημαίνει πως όταν ένας γάμος αρχίζει να παραπαίει, είναι καιρός να εξετάσετε το διαζύγιο; Όχι απαραίτητα. Ακόμα κι αν αισθάνεστε πως έχετε βαρεθεί, υπάρχουν τρόποι να λύσετε τα προβλήματά και να αισθανθείτε ξανά κοντά. Απλά πρέπει να είστε πρόθυμοι.
Παρακάτω θα δείτε τα πιο σημαντικά βήματα για να σώσετε τον γάμο σας.
Κάντε την πρώτη κίνηση. Εάν αισθάνεστε ότι τα πράγματα έχουν πάρει πραγματικά την κάτω βόλτα και θέλετε να τα διορθώσετε, κάντε κάτι. Είναι πολύ εύκολο να παγιδευτείτε στη ρουτίνα και να αφήσετε τα προβλήματα να μεγαλώνουν. Εάν περιμένετε από τον άλλον να πάρει πρωτοβουλία, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Η απόδοση ευθυνών στον σύντροφό σας μπορεί να είναι αρκετά δελεαστική. Όμως χρειάζονται δυο για το ταγκό. Αντί να εστιάζετε σε αυτό που κάνει λάθος ο σύντροφό σας, δείτε πώς συμβάλετε εσείς στο πρόβλημα.
Μιλήστε λιγότερο και ακούστε περισσότερο. Σίγουρα, τα συναισθήματά σας είναι σημαντικά. Αλλά αν ξοδεύετε όλο τον χρόνο εστιάζοντας στον εαυτό σας, ποτέ δεν θα καταλάβετε τι ενοχλεί τον σύντροφό σας. Έτσι, όταν σας μιλάνε σταματήστε να σκέφτεστε τι θα πείτε στη συνέχεια και απλά ακούστε. Μόλις είστε βέβαιοι ότι καταλαβαίνετε ακριβώς τι προσπαθεί να σας πει ο άλλος, τότε μπορείτε να απαντήσετε.
Σταματήστε την αρνητική αυτοδιάθεση. Οι αρνητικές σκέψεις επηρεάζουν το πώς νιώθετε και πώς συμπεριφέρεστε. Μόλις δείτε τους εαυτούς σας ως δύο ίσους, θα είστε σε καλύτερη θέση για να δημιουργήσετε αλλαγή.
Κάντε υπομονή. Εάν ένα πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί λύση. Μπορεί να χρειαστεί και ένας ολόκληρος χρόνος για να φτιάξουν τα πράγματα. Οι γρήγορες λύσεις συχνά οδηγούν σε αδιέξοδο.
Τέλος ελέγξτε τον τόνο της φωνής σας. Προσπαθήστε λοιπόν να επικοινωνείτε με σεβασμό, ακόμα και όταν είστε νευριασμένοι. Όταν μιλάτε ήρεμα τα προβλήματα λύνονται και πιο εύκολα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.