WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4+1 τρόποι που οι γυναίκες μπορούν να έρθουν σε οργασμό, σύμφωνα με τους ειδικούς


25 Σεπτεμβρίου 2019

4+1 τρόποι που οι γυναίκες μπορούν να έρθουν σε οργασμό, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το σεξ συνήθως τελειώνει με τον οργασμό του άντρα. Για τις γυναίκες, δεν είναι κανόνας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex and Marital Therapy ερεύνησε περισσότερες από 2.000 γυναίκες ηλικίας 18 έως 94 ετών και διαπίστωσε ότι μόνο το 18% περίπου των γυναικών πέτυχε οργασμό μόνο από το σεξ. Μια άλλη μελέτη μεγάλης κλίμακας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine ανέφερε πως το 65 τοις εκατό των ετεροφυλόφιλων γυναικών δήλωσαν ότι έχουν πολύ οργασμό, σε σύγκριση με το 95 τοις εκατό των ανδρών που δήλωσαν ότι μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση χωρίς πρόβλημα. 

Τι συμβαίνει με το γυναικείο φύλο και τον οργασμό; Στον σημερινό κόσμο, οι γυναίκες βρίσκονται υπό εξαιρετική πίεση, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σεξουαλική τους ζωή. Επίσης τα κοινωνικά μέσα μπορούν να τροφοδοτήσουν τα αισθήματα ανεπάρκειας στις γυναίκες και αυτά τα συναισθήματα ενισχύονται στην κρεβατοκάμαρα όταν είναι ευάλωτες. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ και να έχουν οργασμό. 

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο μια γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό ποικίλει, αλλά υπάρχουν μερικοί κοινοί ένοχοι σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις οργασμικές δυσκολίες στις γυναίκες είναι αποτέλεσμα χαμηλού σεξουαλικού ενδιαφέροντος.  Οι οργασμοί συνήθως ακολουθούν υψηλό επίπεδο διέγερσης, το οποίο συχνά βιώνουμε όταν είμαστε ενθουσιασμένες με το έτερο ήμισυ.  Αν έχουμε μικρότερο ενδιαφέρον για σεξ, είναι δύσκολο να βιώσουμε υψηλή διέγερση και οργασμό. 

Οι γυναίκες μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον για το σεξ για πολλούς λόγους. Εάν αισθάνονται  συναισθηματικά αποσυνδεδεμένες, παρεξηγημένες ή απογοητευμένες με τον σύντροφό τους, τότε δεν θα μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το σεξ. 

Στη συνέχεια, υπάρχουν και οι βιολογικοί λόγοι. Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις όπως η νόσος του Parkinson , η εμμηνόπαυση και η υστερεκτομή μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Στην εμμηνόπαυση για παράδειγμα, η έλλειψη οιστρογόνων επηρεάζει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα του κόλπου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε οργασμό.

Πώς να έχετε έναν οργασμό

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα σας μάθουν τι λειτουργεί για το σώμα σας, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στην κορύφωση. Εάν νομίζετε ότι έχετε κάποιον πρόβλημα υγείας, ενημερώστε το γιατρό σας. Διαφορετικά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. 

Αυτοϊκανοποίηση 

Ο κανόνας για να ανακαλύψετε τι λειτουργεί για το σώμα σας είναι να εξοικειωθείτε με αυτό. Και για να το πετύχετε η καλύτερη  επιλογή είναι ο αυνανισμός. Όσο περισσότερο γνωρίζετε το σώμα μας και πώς ανταποκρίνεται στην ερωτική επαφή, τόσο καλύτερα μπορείτε μετά να μεταφέρετε αυτές τις πληροφορίες στον σύντροφό σας. 

Πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει.

Μερικές φορές, η απλούστερη λύση είναι να επικοινωνήσετε στον σύντροφό σας τα συναισθηματικά ή σεξουαλικά ζητήματα που αντιμετωπίζετε. Η συζήτηση με τις σχετικές ανησυχίες μπορεί να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να αντιμετωπιστούν τα σεξουαλικά προβλήματα. Θα πρέπει επίσης να συστήσετε στον σύντροφό σας να πειραματιστείτε με διάφορες στάσεις, οι οποίες μπορούν να σας φέρουν σε οργασμό. 

Δοκιμάστε διαφορετικές μεθόδους διέγερσης.

Οι φυσικοί λόγοι για τις οργασμικές δυσκολίες συχνά οφείλονται σε ανεπαρκή διέγερση. Ορισμένες γυναίκες περιγράφουν ότι έχουν έναν σύντροφο που δεν τους παρέχει τη σεξουαλική διέγερση που χρειάζονται για να φτάσουν στην κορύφωση. 

Να είστε αυθόρμητες.

Η υπερβολική σκέψη κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να αποσπάσει την προσοχή. Αν για παράδειγμα ξοδεύετε χρόνο ανησυχώντας για το αν κινείστε σωστά ή λέτε τα σωστά πράγματα, τότε δεν θα απολαμβάνετε τη σεξουαλική επαφή. Εστιάστε στον εαυτό σας και αγκαλιάστε την ομορφιά του σώματός σας και χαλαρώστε. 

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, αναζητήστε θεραπεία.

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε μια υγιή, σεβαστή και συναρπαστική σχέση με έναν σύντροφο που προσπαθεί να σας προσφέρει σεξουαλική ευχαρίστηση και έχετε γνωρίσει το σώμα και τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις, αλλά ακόμα δεν μπορείτε να έχετε οργασμό, τότε μπορεί να είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν γιατρό ή θεραπευτή για να δείτε αν συμβαίνει κάτι σοβαρότερο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.