WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 σημάδια που δείχνουν ότι είστε κοντά στο διαζύγιο


10 Οκτωβρίου 2019

6 σημάδια που δείχνουν ότι είστε κοντά στο διαζύγιο

Εάν έχετε ανοίξει να διαβάσετε το άρθρο, τότε μπορεί να σκέφτεστε το διαζύγιο, αλλά ένα μέρος τους εαυτού σας έχει αμφιβολίες. Γνωρίζετε πως η απόφαση να βάλετε ένα τέλος στο γάμο σας θα αλλάξει τη ζωή σας, ίσως προς το καλύτερο, όμως η απόφαση δεν είναι εύκολη.

Πριν όμως πάρετε την τελική απόφαση, θέστε τα εξής ερωτήματα: Ποιος είναι ο στόχος σας - είναι το διαζύγιο η μοναδική επιλογή σας για να τον πετύχετε; Τι συμβουλή θα δίνατε στον καλύτερό σας φίλο αν ήταν σε αυτή την κατάσταση; 

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του να θέλετε να τελειώσει ο γάμος σας και να θέλετε έναν διαφορετικό τύπο σχέσης. Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια που σας δείχνουν ότι ίσως πρέπει να πάρετε διαζύγιο. 

Δεν τρώτε δείπνο μαζί.

Αυτό που μοιάζει με ένα δευτερεύον ζήτημα μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελεί ένδειξη για κάτι σημαντικότερο. Τα ζευγάρια που δεν τρώνε μαζί, δηλώνουν σαν δικαιολογία είτε ότι δουλεύουν πολύ, είτε ότι ο ένας από τους δυο γυρνάει αργά στο σπίτι. Όμως όλο αυτό μπορεί να είναι ένα μήνυμα πως είστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. 

Είστε μαζί λόγω των παιδιών. 

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν πως το να μένουν μαζί για χάρη των παιδιών τους, είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν αυτό είναι το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανό το γάμο σας, αποτελεί ένα σημάδι ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας ή ότι έχετε επενδύσει τόση ενέργεια στα παιδιά σας που δεν μπορείτε να δώσετε τίποτα στη σχέση. Μια μέρα, όμως, τα παιδιά σας θα εγκαταλείψουν το σπίτι ... και τότε τι; 

Δεν διασκεδάζετε.

Τα ζευγάρια που διασκεδάζουν και γελάνε μαζί, μένουν και μαζί. Εάν στη σχέση δεν υπάρχει η διασκέδαση, το γέλιο και η συντροφικότητα, τότε επικρατεί η γκρίνια και η δυσαρέσκεια. 

Ζείτε εντελώς ξεχωριστές ζωές.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αισθάνονται συνδεδεμένα μεταξύ τους, ακόμη και όταν δεν είναι σωματικά μαζί. Εάν παίρνετε αποφάσεις χωρίς το σύντροφό σας, απλά δεν ενδιαφέρεστε για το πώς θα αντιδράσει ή δεν σας ενδιαφέρει η ζωή του συντρόφου σας. 

Δεν κάνετε σεξ.

Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας που να εμποδίζουν το σεξ, αλλά δεν υπάρχει σεξουαλική επαφή, αυτό είναι ένα σημάδι ότι η φλόγα έχει σβήσει. Ενώ είναι σύνηθες για τους γάμους να περνούν κάποια κρίση στη σεξουαλική τους ζωή, εάν δεν επανέλθετε τότε είναι ένα καμπανάκι για το εάν αξίζει να είστε μαζί ή όχι. Διαφορετικά, είστε μόνο συγκάτοικοι; 

Δεν θέλετε να γυρίσετε σπίτι.

Αν πιάνετε μερικές φορές τον εαυτό σας ότι προτιμάει να μείνει στο γραφείο, από το να γυρίσει σπίτι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όπως και εάν ο ήχος του κλειδιού του συντρόφου σας, σας γεμίζει δυσαρέσκεια, ο γάμος σας δεν λειτουργεί σωστά.

Παρά τα όσα ειπώθηκαν και πάλι αξίζει τον κόπο να διερευνήσετε εάν θέλετε πραγματικά να χωρίσετε ή όχι. Στο τέλος, μόνο εσείς ξέρετε τι είναι σωστό για εσάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.