WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6+1 συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν και τον πιο ευτυχισμένο γάμο


7 Δεκεμβρίου 2019

6+1 συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν και τον πιο ευτυχισμένο γάμο

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να μαθαίνετε πως χώρισε ένα φιλικό σας ζευγάρι και να μένετε με το στόμα ανοιχτό γιατί δεν το περιμένατε; Κι όμως και το πιο τέλειο ζευγάρι μπορεί να χωρίσει. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Παρακάτω θα δείτε μερικές συνήθειες που μπορεί να οδηγήσουν και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια στο διαζύγιο. 

Δεν ικανοποιούν τις ανάγκες του άλλου. Κάθε άτομο έχει τις δικές του ανάγκες και ελπίζει ότι το έτερο ήμισυ θα τις εκπληρώσει. Όμως πολλοί άνθρωποι δεν μιλάνε για τις ανάγκες του ή δεν καταλαβαίνουν ότι οι δικές τους ανάγκες δεν είναι ίδιες με εκείνες των συντρόφων τους. 

Υπάρχει μεγάλη οικειότητα. Η στοργή και η τρυφερότητα είναι ωραίο να υπάρχουν στη σχέση, αρκεί να μην γίνετε συγκάτοικοι με τον άλλον. 

Αποφεύγουν την αλήθεια. Πολλά ζευγάρια ενώ γνωρίζουν πως υπάρχει πρόβλημα στη σχέση, αποφεύγουν να το αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται. 

Επικρίνουν ο ένας τον άλλον. Όταν η κριτική γίνεται συνήθεια, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προθυμία σας να επικοινωνείτε με τον άλλον και να οδηγήσει τη σχέση σε ρήξη.

Στρέφουν την προσοχή (και την αγάπη) αλλού. Πολλά ζευγάρια είτε στρέφουν την προσοχή τους στα παιδιά, είτε κάπου αλλού με αποτέλεσμα να παραιτούνται από τη σχέση. 

Αφήνουν το άγχος να ελέγχει τις ζωές τους. Η ζωή είναι ταραχώδης και πολλά ζευγάρια αφήνουν κατά λάθος το άγχος να μπει μεταξύ τους. 

Κάθε μέρα η αγάπη μπορεί να εξασθενίζει με αποτέλεσμα ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια να παίρνουν την απόφαση να χωρίσουν. 

Μην αφήνετε τον γάμο σας να καταρρέει, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Σήμερα κάντε μια νέα αρχή. Επιλέξτε να κάνετε κάτι που θα σας χαρίσει ένα λαμπρότερο μέλλον μαζί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.