WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι συμβαίνει όταν αγαπάτε τον σύντροφό σας περισσότερο από ό, τι σας αγαπά


2 Ιανουαρίου 2020

Τι συμβαίνει όταν αγαπάτε τον σύντροφό σας περισσότερο από ό, τι σας αγαπά

Όταν ερωτευτείτε, ελπίζετε ότι ο τρόπος που αγαπάτε θα σας επιστραφεί το ίδιο. Θέλετε η αγάπη σας να ανταμείβεται. Θέλετε κάποιον να σας νοιάζεται και να σας αγαπάει με τον ίδιο τρόπο που τον αγαπάτε. 

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αυτό που ψάχνουν. Αλλά τι συμβαίνει όταν για οποιονδήποτε λόγο, απλά δεν συναντάτε τον κατάλληλο σύντροφο;

Η εύρεση της αγάπης είναι εύκολη όταν είναι αμοιβαία. Όταν και οι δύο ψάχνετε για αγάπη την ίδια στιγμή και αναγνωρίζετε ότι η μακροπρόθεσμη, αφοσιωμένη αγάπη είναι πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη σχέση. Σε μια τέτοια μακροπρόθεσμη σχέση, ψάχνετε κάποιον που να μοιράζεται τα ίδια ιδανικά, στόχους και τα σχέδιά για το μέλλον με εσάς. Η εύρεση του σωστού ατόμου μπορεί να είναι εύκολη, αλλά μόνο αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα.

Αλλά συχνά, δεν συναντάμε ανθρώπους που μοιράζονται τις προοπτικές μας και έτσι παραμένουμε κολλημένοι και / ή απογοητευμένοι από την αδυναμία μας να βρούμε μια ικανοποιητική σχέση. Μερικές φορές τα δικά μας τρωτά σημεία, οι ανησυχίες και οι συμπεριφορές μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε προς τα εμπρός για να βρούμε τον σωστό σύντροφο. Μερικές φορές πραγματικά δεν ξέρουμε τι ψάχνουμε. Μερικές φορές, είμαστε κολλημένοι σε ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενων σχέσεων που ποτέ δεν φαίνεται να μας φέρνουν εκεί που θέλουμε να πάμε.

Τι συμβαίνει όμως όταν βρεθείτε σε μια σχέση στην οποία αγαπάτε τον σύντροφό σας περισσότερο από ό, τι σας αγαπά; Μπορεί να αναρωτηθείτε, "Πώς συνέβη αυτό ξανά;" 

Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να δείτε τις σχέσεις σας πιο ξεκάθαρα - τι πραγματικά υπάρχει και όχι απλώς αυτό που θέλετε να δείτε - πέρα από τα συναισθήματα που συχνά υπονομεύουν την πραγματικότητα της κατάστασης.

Μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι αγαπούν περισσότερο από ό, τι τους αγαπάς ο σύντροφός τους, αλλά ελπίζουν και πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους με την πάροδο του χρόνου. Με άλλα λόγια, μπορούν να αρνηθούν ότι υπάρχει μια ανισορροπία στον τρόπο που εκφράζεται ο έρωτας. Μπορείτε να αποδεχτείτε αυτή την ανισορροπία σε μια μακροπρόθεσμη σχέση; Η ελπίδα να αλλάξετε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας μπορεί να είναι μια μη ρεαλιστική προσδοκία και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε απογοήτευση, πόνο και θυμό . Αυτό είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι που πρέπει να γνωρίζετε από την αρχή.

Ας δούμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι δεν σας αγαπάει όσο εσείς. 

Ο σύντροφός σας κάνει σχέδια και παίρνει αποφάσεις χωρίς εσάς. Μερικές φορές είναι καλό για τον κάθε άνθρωπο να κάνει μονομερή σχέδια. Αλλά αν μιλάτε για κοινούς στόχους, η μονομερής λήψη αποφάσεων δεν θα λειτουργήσει. Εάν αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, μπορεί να σημαίνει ότι ο συνεργάτης σας δεν είναι διατεθειμένος να μοιραστεί τα πιο σημαντικά μέρη της ζωής του ή να σας συμπεριλάβει στο μέλλον του. 

Ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται για την προσωπική σας ζωή, αλλά όχι τόσο όσο θα θέλατε. Μήπως δεν τον ενδιαφέρει ποιοι είστε κατά βάθος; Όταν κάποιος δεν θέλει να γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα  για εσάς, ίσως δεν υπάρχει αμοιβαία αγάπη. 

Παίρνετε την πρωτοβουλία πιο συχνά και κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας για να γίνουν τα πράγματα. Ο σύντροφός σας είναι συχνά παθητικός και / ή δεν ενδιαφέρεται αρκετά. Συχνά είστε αυτοί που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον στη σχέση. Εάν λοιπόν κάνετε πάντα θυσίες για να τον ευχαριστήσετε και για να κάνετε τη ζωή πιο άνετη για εκείνον, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε μόνοι και στο τέλος να αναζητήσετε την προσοχή και την αγάπη αλλού. 

Αισθάνεστε ότι ανταγωνίζεστε τους φίλους του. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα λάθος να κρατάς παλιούς φίλους και να περνάς χρόνο μαζί τους, η ιδέα ότι πρέπει να ανταγωνίζεστε συνεχώς με τους φίλους (και / ή την οικογένεια) για το χρόνο και την προσοχή του συντρόφου σας, θα πρέπει να σας προβληματίσει. 

Αν ξέρετε τι θέλετε και χρειάζεστε σε μια σχέση, δεν πρέπει ποτέ να απορρίπτετε τα συναισθήματά σας, ή, χειρότερα, να μένετε στη σχέση μόνο και μόνο επειδή θέλετε  δουλέψει ή επειδή θέλετε απλώς να είστε σε μια σχέση. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.