WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Από ποια ηλικία και μετά ξεκινάει το σεξ να γίνεται όλο και καλύτερο


27 Φεβρουαρίου 2020

Από ποια ηλικία και μετά ξεκινάει το σεξ να γίνεται όλο και καλύτερο

Το σεξ είναι σαν το κρασί, γίνεται καλύτερο όσο ωριμάζουμε. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι γυναίκες που πλησιάζουν τα 40 απολαμβάνουν στο μέγιστο το σεξ. Έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις και ορμές από ό,τι οι νεαρότερες γυναίκες και αυτό οφείλεται στο λεγόμενο βιολογικό τους ρολόι που έχει αρχίσει να χτυπάει για τα καλά.

Οι ερευνητές λοιπόν υπογραμμίζουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί η γυναίκα καθώς πλησιάζει την ηλικία της εμμηνόπαυσης γνωρίζει πως οι ευκαιρίες να γίνει μητέρα τελειώνουν, με αποτέλεσμα αυτή η σκέψη να αυξάνει τη σεξουαλική της διάθεση.

Οι έρευνα έγινε σε 900 γυναίκες από 19 έως και 45 ετών αλλά και σε γυναίκες που βρισκόντουσαν σε εμμηνόπαυση ή κοντά σε αυτή. Το αποτέλεσμα έδειξε πως την καλύτερη σεξουαλική ζωή είχαν οι ηλικίες 27 με 45 και αυτό εκφράζεται πως είχαν σεξ πιο συχνά, σκεφτόντουσαν το σεξ περισσότερο και ήταν πιο ανοιχτές στο να έχουν μια βραδιά με έναν άγνωστο.

Το συμπέρασμα λοιπόν ήταν πως όσο μειώνεται η γονιμότητα τόσο αυξάνονται τα σεξουαλικά κίνητρα και η σεξουαλική συμπεριφορά γίνεται πιο ενεργή. Ακόμα ένας παράγοντας βέβαια σε όλο αυτό είναι και το γεγονός πως οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία νιώθουν πιο άνετα στο να δείχνουν ότι είναι σεξουαλικά όντα.

Πολλές άλλωστε είναι οι γυναίκες που σε αυτή την φάση της ζωής τους κάνουν μια αναθεώρηση και επανεκτίμηση της και συνειδητοποιούν πως για κάποιο λόγο έχουν καταπιέσει τους εαυτούς τους, από το να έχουν μια συχνή και απολαυστική σεξουαλική ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.