WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Situationship: Το φαινόμενο της εποχής μας και τα σημάδια ότι πάσχετε από αυτό


16 Ιουνίου 2020

Situationship: Το φαινόμενο της εποχής μας και τα σημάδια ότι πάσχετε από αυτό

Το 2020, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε όλες τις διαθέσιμες λέξεις για να καθορίσετε την κατάσταση της σχέσης σας. Δεν είμαστε μόνο «ανύπαντροι» ή «σε σχέση», αλλά έχουμε φίλους με πλεονεκτήματα, ελεύθερη σχέση, μπερδεμένη ή περίπλοκη σχέση και αρκετά άλλα. Σίγουρα όμως δεν έχετε ξανακούσει πως η ερωτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος,  μπορεί να λέγεται απλώς... situationship

Τι είναι το Situationship;

Ο όρος situationship περιγράφει εκείνη την άβολη κατάσταση ανάμεσα σε δυο άτομα που έχουν σεξουαλική επαφή και κάνουν πράγματα όπως όλα τα ζευγάρια, αλλά δεν έχουν επισημοποιήσει τη σχέση τους. Μάλιστα δημιουργείται κάποια συναισθηματική σύνδεση και ευθύνη, αλλά η πορεία και η φύση της σχέσης είναι διφορούμενη.

Για παράδειγμα εάν βρίσκεστε σε situationship, τότε συναντιέστε συχνά, αλλά τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρακολουθείτε μαζί σειρές, κοιμάστε αγκαλιά, αλλά επικοινωνείτε  με μυνήματα και δεν βγαίνετε ραντεβού με άλλα άτομα, γιατί ο καθένας έχει τη ζωή του. Πηγαίνετε όπου θέλετε χωρίς να δίνετε αναφορά, αλλά έχετε αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Από την άλλη μεριά γνωρίζετε πως η σχέση που έχετε αναπτύξει δεν έχει ταμπέλα. Είναι σχεδόν σα να έχετε μια σιωπηρή συμφωνία ότι θα βλέπετε ο ένας τον άλλον, αλλά όχι με την ιδιότητα της σχέσης. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το situationship είναι χρήσιμο για τη σημερινή γενιά που συνδέεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει εμμονή με την εικόνα. Έχοντας δημοσιοποιήσει στο facebook ότι βρίσκεστε σε σχέση, δημιουργείται ένα σύνολο προσδοκιών που μπορεί να αποτύχει. Ο χωρισμός θεωρείται ως απώλεια κοινωνικής κατάστασης ή προσωπική αποτυχία Ωστόσο, εάν κάποιος δεν είναι ακριβώς σε σχέση, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος και ούτε δημιουργούνται προσδοκίες σε τρίτους. 

Έτσι λοιπόν αν δεν είστε πραγματικά έτοιμοι για μια σοβαρή σχέση ή δεν είστε ακόμα σίγουροι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο κατάλληλος για τη συγκεκριμένη περίοδο, τότε το situationship είναι ο κατάλληλος όρος που μπορείτε να υιοθετήσετε, μέχρι να καταλήξετε τι είναι αυτό που θέλετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.