WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όσοι μεγαλώνουν με χωρισμένους γονείς αγαπούν διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο


23 Ιουνίου 2020

Όσοι μεγαλώνουν με χωρισμένους γονείς αγαπούν διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο

Συμβαίνει σε παιδιά που ζουν στις μεγάλες πόλεις και συμβαίνει και σε εκείνα που ζουν σε μικρά χωριά. Συμβαίνει παντού. Εκεί που κάθονται και συζητάνε με τους γονείς τους για το σχολείο, ξαφνικά βλέπουν την οικογένεια χωρισμένη. Ο χωρισμός και το διαζύγιο δεν βιώνονται ποτέ θετικά από τα παιδιά. 

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με φωτισμένους γονείς,  είναι ευάλωτα και ως ενήλικες επηρεάζονται συναισθηματικά με διαφορετικό τρόπο, από ό,τι οι υπόλοιποι. Ας δούμε παρακάτω πώς αντιμετωπίζουν την αγάπη οι ενήλικες που έχουν μεγαλώσει με χωρισμένους γονείς.

Γίνονται πιο κυνικοί 

Όταν πλησιάζουν την αγάπη, το πράττουν με μεγάλη προσοχή, γιατί φοβούνται ότι θα τους συμβεί, αυτό που συνέβη στους γονείς τους. 

Έχουν άπειρες ερωτήσεις

Και χρειάζονται απαντήσεις. Καθώς μεγαλώνουν και γνωρίζουν κάποιον, αναρωτιούνται συνέχεια εάν η σχέση πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση ή εάν κινδυνεύει να ναυαγήσει όπως των γονιών τους. Φοβούνται να σπαταλήσουν τον χρόνο τους σε μια σχέση που δεν θα διαρκέσει πολύ ή που έχει ημερομηνία λήξης. 

Είναι πολύ υπεύθυνοι

Η ευαισθησία που έχουν απέναντι στην αγάπη, δεν τους προστατεύει μόνο από πιθανές αποτυχίες και απογοητεύσεις, αλλά ανησυχούν πολύ και για τον σύντροφό τους. Επομένως δεν ζουν τις συναισθηματικές ιστορίες ελαφρά, αλλά υπεύθυνα.

Δεν τους αρέσει να τσακώνονται

Έχοντας μεγαλώσει με συνεχείς συζητήσεις, μια σύγκρουση μπορεί να τους φέρει πίσω στα παιδικά τους χρόνια και να βιώσουν τις αρνητικές στιγμές του παρελθόντος. Γι αυτό τον λόγο προσπαθούν να αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις. 

Θέλουν μια σταθερή σχέση

Δεν ζουν για τις εφήμερες αγάπες, αλλά αναζητούν μια σοβαρή και σταθερή σχέση. Προσπαθούν να αποφεύγουν τα λάθη και δουλεύουν πολύ για να πάει καλά η σχέση τους. 

Εν κατακλείδι όσοι έχουν μεγαλώσει με χωρισμένους γονείς, δεν ζουν τους δεσμούς τους με ανεμελιά. Ενώ έχουν πάντα στο μυαλό τους, ότι δεν πρέπει να κάνουν τα ίδια λάθη με τους γονείς τους. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.