WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 σημάδια που δείχνουν πως ίσως είστε το πρόβλημα στη σχέση σας


12 Ιουλίου 2020

7 σημάδια που δείχνουν πως ίσως είστε το πρόβλημα στη σχέση σας

Αντιμετωπίζετε δυσκολία με τον σύντροφό σας; Καταλήγετε να τσακώνεστε συνέχεια; Έχετε κολλήσει σε ένα φαύλο κύκλο; Ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να παραβλέπουμε τα δικά μας λάθη και να βρίσκουμε σφάλματα στους άλλους. Αυτό το κάνουμε συχνά, τις περισσότερες φορές χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Πώς όμως μπορείτε να εντοπίσετε ότι εσείς κάνετε λάθη και όχι ο σύντροφός σας; 

Είστε πολύ κτητικοί

Το να νιώθει ο σύντροφός σας ότι τον επιθυμείτε είναι ελκυστικό, ωστόσο εάν το παρακάνετε τότε γίνεστε κτητικοί και αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Ο σύντροφός σας θα ήθελε να είναι σε θέση να μιλήσει με άλλους ανθρώπους χωρίς να τον παρακολουθείτε σαν γεράκι.

Δεν του δίνετε χώρο

Εάν θέλετε να είστε συνέχεια με τον σύντροφό σας και δεν του αφήνετε λίγο χρόνο και χώρο για να μείνε μόνος τους, τότε σίγουρα βρίσκεστε σε λάθος δρόμο. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να είστε μαζί όλη την ώρα.

Έχετε προβλήματα εμπιστοσύνης

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κακές εμπειρίες από τις προηγούμενες σχέσεις τους. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων καταλήγει να έχει ανασφάλειες, τις οποίες τις μεταφέρει και στην επόμενη σχέση. Εάν είχατε μια κακή εμπειρία στο παρελθόν, είναι φυσικό να φοβάστε ότι ο τρέχων σύντροφός σας θα κάνει τα ίδια με τον προηγούμενο, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί και να μην ισχύει.  Πρέπει να είστε σε θέση να εμπιστευτείτε πλήρως το άτομο με το οποίο είστε μαζί και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει η σχέση σας.

Είστε τοξικοί

Η τοξικότητα πολλές φορές μπερδεύεται με την αγάπη, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να μην μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ των δύο. Κάθε φορά που ζητάτε από τον σύντροφό σας να μην βγαίνει χωρίς εσάς, είναι τοξικό. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να είστε τοξικός άνθρωπος, όχι μόνο θα βλάψει τη σχέση σας, αλλά θα βλάψει επίσης και εσάς και τον σύντροφό σας ως προσωπικότητες.

Δεν είστε πιστοί

Εάν βρεθείτε να φλερτάρετε με άλλα άτομα, να κρύβετε μηνύματα, να διαγράφετε συνομιλίες, να μην αφήνετε τον σύντροφό σας να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας, τότε ίσως δεν είστε πιστοί. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη σωματική οικειότητα με ένα άλλο άτομο τη μόνη μορφή εξαπάτησης, αλλά αυτό δεν ισχύει. Κάθε φορά που κάνετε κάτι με ένα άτομο εκτός του συντρόφου σας και βρίσκετε την ανάγκη να το κρύψετε από αυτόν, τότε τον απατάτε.

Κάνετε υποθέσεις

Τόσες φορές, οι άνθρωποι καταστρέφουν ένα καλό πράγμα, επειδή έκαναν μια υπόθεση για τον σύντροφό τους. Εάν λοιπόν επιλέγετε να μην επικοινωνήσετε μεταξύ σας σε βαθύτερο επίπεδο, αλλά επιλέγετε να κάνετε υποθέσεις, τότε θα καταλήξετε σε λάθος συμπεράσματα. 

Παραιτείστε εύκολα

Υπάρχουν προβλήματα, παρεξηγήσεις και τσακωμοί σε κάθε σχέση. Κάθε άτομο έχει διαφορετικές απόψεις και απόψεις που θα οδηγήσουν σε σύγκρουση κάποια στιγμή. Αλλά εάν κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, παραιτείστε τότε όλα συσσωρεύετε όλα τα αρνητικά συναισθήματα και αυτό δεν είναι υγιές για τη σχέση. 

Αν λοιπόν έχετε κάποιο πρόβλημα, λύστε το, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρειάζεται, μην το παρατάτε. Πότε δεν είναι αργά για αλλαγή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.