WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Cloaking: Η νέα τάση που επικρατεί στις σχέσεις και μας έχει ανησυχήσει


27 Σεπτεμβρίου 2020

Cloaking: Η νέα τάση που επικρατεί στις σχέσεις και μας έχει ανησυχήσει

Αν έχει περάσει πάρα πολύ καιρό από τότε που μια τάση γνωριμιών σας έκανε να χάσετε την πίστη σας στην ανθρωπότητα, καλώς ήρθατε στον κόσμο του cloaking. 

Τι είναι το cloaking; Καταρχάς προέρχεται από την αγγλική λέξη που σημαίνει μανδύας. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να φορέσει έναν μανδύα, τύπου Harry Potter που φορούσε όταν ήθελε να γίνει αόρατος, και να χαθούν τα ίχνη το ολοκληρωτικά. 

Το παραπάνω συμβαίνει όταν έχετε βγει ραντεβού με κάποιον και ξαφνικά όχι μόνο δεν έρχεται στο σημείο συνάντησης, αλλά εξαφανίζεται χωρίς εξήγηση ενώ ταυτόχρονα σας μπλοκάρει από όλες τις εφαρμογές επικοινωνίας. Άρα γίνεται αόρατος. 

Ο όρος cloaking καθιερώθηκε από μια δημοσιογράφο τη Rachel Thompson από το UK Mashable, η οποία είχε κανονίσει να βγει ραντεβού με έναν άντρα με τον οποίο είχε ξαναβρεθεί μια φορά. Όταν λοιπόν πήγε στο ραντεβού τους, περίμενε μισή ώρα και δεν ερχόταν κανένας. Τότε αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί του για να δει τι συμβαίνει, όμως προς μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά. Ήταν σα να μην υπήρξε ποτέ…το προφίλ είχε σβηστεί από παντού. Είχε γίνει στην κυριολεξία αόρατος. Όταν μάλιστα η Thompson αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάλαβε ότι δεν ήταν η μόνη. 

Όπως λοιπόν θα έχετε διαπιστώσει, μπορεί η ψηφιακή επικοινωνία να προσφέρει απεριόριστε δυνατότητες για γνωριμίας, όμως από την άλλη μεριά πολλές είναι και οι ευκαιρίες εάν θελήσει κάποιος να κρυφτεί χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.