WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 τρόποι για να αποφύγετε την απιστία σε έναν κόσμο γεμάτο ελκυστικούς ανθρώπους


25 Οκτωβρίου 2020

3 τρόποι για να αποφύγετε την απιστία σε έναν κόσμο γεμάτο ελκυστικούς ανθρώπους

Ακόμα και εκείνοι που βρίσκονται σε μια ικανοποιητική και αφοσιωμένη σχέση συνεχίζουν να έλκονται από άλλους ανθρώπους. Οι ρομαντικές ταινίες δείχνουν τις τέλειες σχέσεις, όπου τα ζευγάρια μένουν για πάντα μαζί και ερωτευμένα. Τα πρώτο στάδια μια νέας σχέσης ενισχύουν επίσης αυτήν την άποψη: Πολλοί επικεντρώνονται τόσο έντονα στον σύντροφό τους, που απλά δεν παρατηρούν και δεν αποσπώνται από τον περίγυρό τους.

Αλλά η περίοδος του έρωτα τείνει σταδιακά να μειώνεται μετά από τον πρώτο χρόνο σχέσης. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί μπορεί να σημαίνει ότι προχωράτε στο επόμενο στάδιο, όπου νιώθετε πιο άνετα με τον σύντροφό σας και τον αγαπάτε ουσιαστικά. 

Ωστόσο, όσοι βρίσκονται γύρω σας τείνουν να γίνονται πιο εμφανείς ξανά. Και όπως όλοι γνωρίζουμε η απιστία είναι ένας πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι σχέσεις διαλύονται.

 Συχνά βρισκόμαστε σε καταστάσεις στις οποίες πρέπει (ή επιλέγουμε) να περνάμε πολύ χρόνο με ανθρώπους που μας ελκύουν. Όμως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορούν να περιπλέξουν τη ζωή μας. 

Έρευνες μας δείχνουν ότι τα περισσότερα άτομα (84%) λένε ότι έχουν μονογαμική σχέση, αλλά πάνω από το ήμισυ (55%) δεν έχουν μιλήσει ποτέ απευθείας με τον σύντροφό τους για τη μονογαμία. Και στην καθημερινότητα οι περισσότεροι θα συναντηθούμε ή θα γνωρίσουμε ελκυστικούς ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν έναν ισχυρό προγνωστικό παράγοντα της απιστίας. 

Πώς λοιπόν τα ζευγάρια θα καταφέρουν να διατηρήσουν επιτυχώς τη μονογαμία, δεδομένης της αναπόφευκτης αλληλεπίδρασης με ελκυστικούς ανθρώπους; 

Καταρχάς πρέπει να εμφανίζετε λιγότερα σημάδια έλξης  στη συμπεριφορά σας (π.χ. μίμηση, επαφή με τα μάτια) όταν αλληλεπιδράτε με ελκυστικούς ανθρώπους. 

Στην ουσία, μην κοινοποιείτε την έλξη σας σε κάποιον φλερτάροντας τον, εάν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε τη σχέση σας. Όσο διασκεδαστικό και εάν είναι το φλερτ, αναγνωρίστε το ως ένα σημάδι ότι μπορεί να παρασυρθείτε και μετά να το μετανιώσετε. 

Αναγνωρίστε και αποφύγετε τα αδύναμα στοιχεία σας. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι έχετε την τάση να φλερτάρετε όταν πίνετε, μην πηγαίνετε για ποτά για να γιορτάσετε την επίτευξη ενός επαγγελματικού στόχου μαζί με ανθρώπους που σας ελκύουν. Εάν έχετε την τάση να φλερτάρετε όταν είστε σε απόσταση από τον σύντροφό σας, για παράδειγμα όταν ταξιδεύετε για δουλειά, αναγνωρίστε αυτήν την ευπάθεια και σχεδιάστε να μιλάτε μαζί του πιο συχνά στο τηλέφωνο. 

Μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική είναι να αξιολογούνται τα ελκυστικά άτομα λιγότερο θετικά. Στην ψυχολογία, αυτό ονομάζεται The Derogation Effect. Αντί να επικεντρωθείτε στο πόσο αστείο ή έξυπνο είναι το συγκεκριμένο ατομο, ή πόσο υπέροχα φαίνονται πάνω του τα ρούχα του, εστιάστε σε αυτό που δεν θεωρείτε τόσο ελκυστικό, για παράδειγμα μήπως γελάει πολύ δυνατά με τα αστεία σας; Μεταστρέψτε εσκεμμένα τις θετικές σκέψεις σας σε αρνητικές. 

Η αλήθεια είναι ότι η απιστία μπορεί να συμβεί, στον οπουδήποτε. Όμως είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς  με τον εαυτό σας: Είστε έτοιμοι να χάσετε τη σχέση σας; Εάν όχι, αναγνωρίστε ότι η έλξη που μπορεί να νιώθετε από τρίτους είναι ως επί το πλείστων φυσιολογική, αλλά επίσης αναγνωρίστε τις ευπάθειές σας, ειδικά εάν περνάτε παρατεταμένο χρόνο με κάποιον που σας ελκύει. Οι παραπάνω στρατηγικές είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να παραμείνετε πιστοί στη σχέση σας. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.