WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως η σχέση σας έχει τελειώσει


26 Δεκεμβρίου 2020

Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως η σχέση σας έχει τελειώσει

Εάν μπορεί να ειπωθεί κάτι για το 2020, είναι ότι προκάλεσε διαταραχές στη ζωή σχεδόν όλων, από μικρές ταλαιπωρίες έως καταστροφικές απώλειες, από την αβεβαιότητα της σταδιοδρομίας έως την αμφισβήτηση των σχέσεων - ειδικά αν είστε μαζί στο σπίτι κάθε μέρα. 

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλές σκέψεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να μάθετε εάν η σχέση σας έχει φτάσει στο τέλμα. Δείτε τα παρακάτω σημάδια και θα μάθετε όλη την αλήθεια.

Οι τσακωμοί είναι συνεχόμενοι. 

Όταν οι τσακωμοί σε μια σχέση είναι τόσοι πολλοί που πλέον υπάρχουν μέσα στην ημέρα μόνο λίγα λεπτά ηρεμίας, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τι θα κάνετε. 

Έχετε σταματήσει να τσακώνεστε.

Μερικά ζευγάρια εξαντλούνται τόσο πολύ και πλέον σταματούν να τσακώνονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μοιράζονται πλέον τα πράγματα μεταξύ τους και έχουν μηδενική ικανότητα να εμφανίσουν οποιαδήποτε διαφωνία, επειδή γνωρίζουν ότι θα είναι απλώς εκτός ελέγχου. 

Δεν μπορείτε να συμφωνήσετε για το ποιο είναι το πρόβλημα.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αρχίσετε να εργάζεστε πάνω σε ένα πρόβλημα όταν υπάρχει απόλυτη διαφωνία σχετικά με το ποιο είναι αυτό το πρόβλημα. Αυτό όμως δεν είναι ανυπέρβλητο, καθώς η επαγγελματική βοήθεια μπορεί συνήθως να σας βοηθήσει. Τούτου λεχθέντος, εάν καθένας από εσάς κατηγορεί τον άλλον ως την πραγματική προέλευση του τι συμβαίνει, θα είναι δύσκολο να βρεθεί κοινό έδαφος ή να είστε πρόθυμοι για πραγματική αλλαγή. 

Μένετε στη σχέση για πρακτικούς λόγους. 

Υπάρχουν πολλοί δελεαστικοί λόγοι για να παραμείνετε σε μια δυσλειτουργική σχέση: οικονομική ασφάλεια, τα παιδιά, φόβος για νέα σχέση ή απλώς η αδράνεια του να μην θέλετε να φύγετε. 

Έχετε αρχίσει να αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον με επιφανειακή ευγένεια.

Όταν πλέον στη σχέση υπάρχει μια επιφανειακή ευγένεια συχνά αποτελεί σημάδι ότι έχετε φτάσει σε αδιέξοδο. Εάν ο σύντροφός σας αισθάνεται περισσότερο σαν συγκάτοικος ή γνωστός με τον οποίο έχετε υψηλό επίπεδο συναισθηματικής οικειότητας, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.  

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. 

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο μιας σχέσης και η έλλειψή της δημιουργεί προβλήματα. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε πλέον να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε εάν αξίζει να είστε μαζί.

Βρίσκετε δικαιολογίες για να μην περάσετε χρόνο μαζί.

Στον παράξενο κόσμο του 2020, πολλά ζευγάρια μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χώρο από ό, τι παλαιότερα, καθώς ίσως ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μαζί. Αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό. Αλλά γενικότερα, αν φοβάστε να αφιερώσετε χρόνο στον σύντροφό σας στο σημείο που προτιμάτε να κάνετε τα περισσότερα πράγματα μόνοι σας, αυτό θα πρέπει να εγείρει ερωτήματα.

Δεν γελάτε πλέον μαζί όπως συνηθίζατε.

Η κοινή αίσθηση του χιούμορ και το γέλιο μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο μιας σχέσης. Σας φέρνει πιο κοντά, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τη συντροφιά του άλλου, φέρνει χαρά και βοηθάει να αποφύγετε τις δυσκολίες της ζωής. Όταν παρατηρήσετε ότι εξαφανίζεται, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα. 

Υπάρχει δυσαρέσκεια που συνεχίζει να χειροτερεύει και αρνείστε να προσπαθήσετε.

Η δυσαρέσκεια δεν χρειάζεται να σκοτώσει μια σχέση, αλλά αν δεν θέλετε πραγματικά να εργαστείτε για τη μείωση αυτής της δυσαρέσκειας, τότε μπορεί να υπάρχει θέμα.

Παίρνετε ευχαρίστηση στο να πληγώνετε ο ένας τον άλλον.

Σαν να μην θέλετε να σταματήσετε να δηλητηριάζατε τη σχέση σας. Η επιθυμία για εκδίκηση, έρχεται σε αντίθεση με την ενσυναίσθηση και την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητα για να έχετε μια υγιή σχέση. 

Οι στόχοι σας είναι εντελώς αντίθετοι. 

Μερικές φορές ακόμη και στις σχέσεις όπου υπάρχει μεγάλη αγάπη μπορούν να τελειώσουν όταν οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί. Εσείς για τα επόμενα 10 χρόνια θέλετε να κάνετε ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ εκείνος θέλει ένα παιδί. Ή μπορεί να θέλετε να δουλεύετε πολλές ώρες ώστε να φτάσετε εκεί που επιθυμείτε επαγγελματικά, ενώ εκείνος θέλει κάθε βράδυ να βγαίνετε έξω και να διασκεδάζετε. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε μια σχέση, και ενώ μπορεί να υπάρχει ελπίδα για συμβιβασμό, παρόλα αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια είναι δύσκολο να αγνοηθούν. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.