WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποια είναι τα πιο κοινά ερωτικά όνειρα και τι σημαίνουν


26 Ιανουαρίου 2021

Ποια είναι τα πιο κοινά ερωτικά όνειρα και τι σημαίνουν

Υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες για το γιατί και το πώς ονειρευόμαστε, αλλά δεν έχουμε ακόμη οριστική απάντηση ως προς την προέλευση και τον σκοπό των ονείρων. Τι σημαίνουν όμως τα ερωτικά όνειρα;

Εάν μόλις ξυπνήσατε από ένα σεξουαλικό όνειρο, εδώ είναι μερικά καλά νέα: οι ειδικοί λένε ότι τα όνειρα γύρω από το σεξ είναι πολύ φυσιολογικά και συνηθισμένα. Για αυτό μην πανικοβληθείτε  εάν ονειρευτείτε τον εαυτό σας να κάνει σεξ με κάποιον που δεν θα θέλατε ποτέ να είστε μαζί στην πραγματική ζωή. Τις περισσότερες φορές, τα ερωτικά όνειρα σημαίνουν κάτι πολύ περισσότερο από το σεξ.

Λάβετε υπόψη ότι κανείς δεν μπορεί να σας πει 100% τι σημαίνει το όνειρό σας. Τα όνειρα του σεξ αφορούν την οικειότητα και την ανάγκη σύνδεσης και κατανόησης από άλλου. Γι 'αυτό θα μπορούσαμε να ονειρευτείτε  κάποιον που δεν σας έλκει ερωτικά. Το όνειρο δεν αφορά τη σεξουαλική πράξη. Πρόκειται για επικύρωση, ακρόαση και αποδοχή. 

Ποια είναι λοιπόν τα πιο κοινά ερωτικά όνειρα και τι σημαίνουν;

Σεξ με πρώην

Αυτά τα όνειρα μπορούν να σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι εξακολουθείτε να σκέφτεστε τον πρώην σας, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια ένδειξη ότι προσπαθείτε να ξεπεράσετε τη σχέση, αλλά δεν το έχετε πετύχει πλήρως. Θα μπορούσε ακόμη να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που αφορά τον πρώην σας και που θέλετε να ενσωματώσετε στη ζωή σας, ακόμα κι αν δεν θέλετε να είστε μαζί του πια.

Σεξ με το αφεντικό σας

Ωχ, είχατε ένα όνειρο που σας δυσκολεύει να κοιτάξετε στα μάτια το αφεντικό σας; Τα ερωτικά όνειρα για το αφεντικό σας σημαίνει ότι έχετε ανάγκη την αποδοχή του. Γι αυτό μην ανησυχείτε ότι ίσως υποσυνείδητα επιθυμείτε να έχετε κάποια ερωτική επαφή μαζί του. Ίσως απλώς θέλετε να πετύχετε στον τομέα σας, και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να είστε φιλόδοξοι. 

Σεξ με έναν ξένο

Εάν ονειρευτήκατε ότι να κάνετε σεξ με έναν ξένο, σημαίνει ότι μπορεί να ψάχνετε κάτι που δεν έχετε ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως. Ίσως θέλετε να είστε ισχυρότεροι ή εξυπνότεροι ή πιο ελκυστικοί από ό, τι πιστεύετε ότι είστε - αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να ονειρευτείτε ότι ήσασταν στο κρεβάτι με έναν άγνωστο, ο οποίος αντιπροσωπεύει τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε.

Σεξ με έναν πλατωνικό φίλο

Το σεξ, στα όνειρα, μπορεί να αφορά την ανάγκη σύνδεσης. Εάν είδατε ότι κάνετε σεξ με έναν φίλο σας, τότε ίσως θέλετε να τον γνωρίσετε σε βαθύτερο επίπεδο και να τον κατανοήσετε καλύτερα. Ή από την άλλη μεριά ίσως πρέπει να σκεφτείτε εάν τελικά θέλετε να είστε τόσο κοντά μαζί του, όσο όταν ήσασταν στο όνειρο. 

Απατήσατε τον σύντροφό σας 

Το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σηματοδοτήσει ότι υπάρχει κάποια μορφή δυσαρέσκειας στη σχέση σας: είτε με τον εαυτό σας ή με τα συναισθηματικά μέρη της σχέσης σας ή με άλλους παράγοντες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη - μόνο που ίσως χρειαστεί να επεξεργαστείτε κάτι. Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, μπορεί να νιώθετε έλξη για άτομα εκτός της τρέχουσας σχέσης σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι πρέπει να χωρίσετε. Μερικές φορές, απλώς πρέπει να να επιλέξετε τη σχέση που είστε και να προχωρήσετε με τη ζωή σας. Σκεφτείτε τα συναισθήματά σας και επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.