WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 αλάνθαστα σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει


17 Φεβρουαρίου 2021

3 αλάνθαστα σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

Εάν δεν έχετε μια υπερδύναμη για να δείτε το μέλλον, είναι αδύνατο να γνωρίζετε πότε τελειώνει μια σχέση. Ή μήπως όχι; 

Γιατί ενώ μπορεί να μην υπάρχουν ευδιάκριτα σημάδια ότι ο σύντροφός σας θέλει να βάλει ένα τέλος στη σχέση σας, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μπορούν  να σας πουν πολλά. Δείτε παρακάτω ποιες είναι. 

Δεν είστε πλέον προτεραιότητα

Ίσως έχετε ακούσει τις δικαιολογίες: «είμαι πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή», «Θα ορίσουμε μια ημερομηνία που μπορούμε να συναντηθούμε» ή «έχω αυτά τα σχέδια». Όλα αυτά είναι ένα σαφές σημάδι ότι δεν είστε πλέον στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων.

Όταν ο σύντροφός σας ξαφνικά δεν έχει χρόνο να κάνει αυτά τα πράγματα που κάνατε μαζί ή το πρόγραμμα εργασίας του είναι τόσο σφιχτό που δύσκολα μπορεί να διαθέσει έστω μια ώρα για εσάς, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η σχέση σας οδεύει προς το τέλος. 

Αποφύγετε να ξεγελαστείτε νομίζοντας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Όταν ένα άτομο σας αγαπάει, σας κάνει  προτεραιότητά του. Θα βρει χρόνο για εσάς ακόμα και εάν έχει την πιο δύσκολη ημέρα στον κόσμο. 

Είναι συναισθηματικά μακριά

Τους πρώτους μήνες της σχέσης υπάρχει συνήθως η περίοδος του μέλιτος και η επικοινωνία γίνεται πολύ εύκολα. Τα σχέδια για συνάντηση μετά τη δουλειά ή το σαββατοκύριακο υλοποιούνται αμέσως. 

Αλλά καθώς περνάει ο καιρός και η αρχική φλόγα της σχέσης εξαντλείται, πρέπει να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι είστε οι μόνοι που προσπαθείτε, μπορεί να είναι ένδειξη ότι η σχέση σας τελειώνει.

Ένας σύντροφος που μιλά σαν να τον αναγκάζονται ή δεν συζητάει πλέον με τον ίδιο ενθουσιασμό, ίσως πρέπει να σας κάνει να ξανασκεφτείτε το μέλλον σας μαζί του. 

Φοβάστε συνεχώς ότι θα σας χωρίσει

Αν νιώθετε έτσι για τον σύντροφό σας, τότε απομακρυνθείτε. Όταν βρίσκεστε σε μια υγιή σχέση, θα πρέπει να είστε άνετοι μεταξύ σας. Πρέπει να νιώθετε τόσο πολύ ασφαλείς ώστε να γνωρίζετε ότι ο σύντροφός σας δεν θα έκανε ποτέ εν γνώσει του τίποτα για να σας πληγώσει. 

Το να φοβάστε συνεχώς ότι τα λόγια ή οι πράξεις σας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάλυση, αποτελεί ένδειξη ανθυγιεινής σχέσης. Θα πρέπει να είστε σε αυτή τη σχέση χωρίς τον φόβο της απόρριψης.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.