WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η μοναξιά μέσα στη σχέση


24 Απριλίου 2021

Η μοναξιά μέσα στη σχέση

Χαμογελάνε; Σπάνια και αν το κάνουν είναι σχεδόν αναγκαστικό. Λένε αστεία; Σχεδόν ποτέ. Αντ αυτού νιώθουν νευρικότητα και μοναξιά. 

Όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζουν πάρα πολλά ζευγάρια, τα οποία παρόλο που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, νιώθουν μοναξιά. Είναι εκείνα τα ζευγάρια που ενώ βρίσκονται στον ίδιο χώρο, δίνουν όλη τους την προσοχή στις οθόνες των κινητών τους τηλεφώνων. Είναι εκείνα τα ζευγάρια που περπατούν μαζί, αλλά στην ουσία περπατάνε μόνα τους, χαμένα στη σκέψη τους. Που φιλιούνται φευγαλέα και αγκαλιάζονται από συνήθεια.

Ίσως η μοναξιά είναι λίγο λιγότερο εμφανής στην κρεβατοκάμαρα, γιατί εκεί ο διάλογος δεν είναι απαραίτητος. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, διότι η φυσική έλξη δεν αρκεί για να λειτουργήσει ως κόλλα. Για να σας κάνει να νιώσετε λιγότερο μόνοι.

Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι μένουν μαζί. Δεν τελειώνουν τη σχέση ακόμα κι αν δεν νιώθουν αληθινή αγάπη. Ίσως για ευκολία; Ή ίσως επειδή είναι ικανοποιημένοι με αυτά που έχουν, προκειμένου να μη μείνουν μόνοι τους;

Υπάρχουν πολλοί που είναι ικανοποιημένοι με αυτό το είδος της σχέσης, για να αποφύγουν τη μοναξιά. Και δεν συνειδητοποιούν πόσο μοναχικοί είναι παρόλο που έχουν έναν σύντροφο. 

Μπορεί να φαίνεται σαν αντίφαση, αλλά δεν είναι. Πολλοί αντί να είναι «μόνοι», προτιμάνε να είναι «μόνοι μαζί με άλλον». Και εάν δεν καταφέρουν να διορθώσουν αυτή την κατάσταση, θα οδηγηθούν στην πλήρη αποξένωση. Και το βίωμα της μοναξιάς δίπλα σε κάποιον με τον οποίο δεν υπάρχει πλέον σχέση είναι πολύ χειρότερο σαν αίσθηση από το αντίστοιχο βίωμα σε ένα άδειο σπίτι.
 

Δείτε επίσης: Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.