Σημάδια ότι η σχέση σας δεν είναι υγιής

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους. Υπάρχουν διαφωνίες, εντάσεις και περίοδοι που χρειάζεστε λίγο περισσότερο χώρο ο ένας από τον άλλο. Αλλά μπορεί να έρθει μια στιγμή που αναρωτιέστε εάν οι δυσκολίες είναι σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν είναι υγιής ή απλά δεν είναι η σωστή για εσάς.

Ακολουθούν ενδείξεις ότι η σχέση σας δεν είναι υγιής 

Είστε δυσαρεστημένοι όταν είστε μαζί. Οι άνθρωποι γενικά θέλουν να αισθάνονται ευτυχισμένοι και συναισθηματικά ασφαλείς στις σχέσεις τους. Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε κανένα από αυτά τα συναισθήματα τότε ίσως πρέπει να προσέχετε. Για να απολαύσετε τη σχέση που θέλετε να έχετε, θα πρέπει να επεξεργαστείτε την τρέχουσα ς ή να ελευθερωθείτε από αυτή.

Ο σύντροφός σας ελέγχει ή σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας. Στις υγιείς σχέσεις, οι σύντροφοι προσαρμόζονται μερικές φορές στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του άλλου. Φυσικά, μερικοί άνθρωποι είναι λιγότερο προσαρμοστικοί. Ωστόσο, όταν ο σύντροφός σας, σας υποτιμά και σας φέρεται με ασέβεια, τότε ίσως βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση. 

Επίσης, εάν ο σύντροφός σας ασκεί εξουσία ελέγχοντας τα οικονομικά σας, απομονώνοντάς σας από την οικογένεια και τους φίλους σας και απειλείστε συναισθηματικά ή σωματικά, είναι πιθανό να έχετε μια καταχρηστική σχέση. Ζητήστε τη βοήθεια της οικογένειας, των φίλων ή των επαγγελματιών. 

Δεν αισθάνεστε συναισθηματικά ασφαλείς. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε σχέσεις που δεν είναι καθόλου καταχρηστικές, αλλά εξακολουθούν να αισθάνονται ανασφαλείς συναισθηματικά. Αισθάνονται πληγωμένοι από τα πειράγματα του συντρόφου τους. Ή, ο σύντροφός τους μπορεί να μην θέλει να ακούσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή τις εμπειρίες τους. Όποιος και αν είναι ο λόγος, εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να προστατευτείτε από τον σύντροφό σας, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στη σχέση σας.  

Εσείς και ο σύντροφός σας έχετε διαφορετικές ανάγκες. Για να  πετύχει μια σχέση, πρέπει και οι δύο να θέλετε τα ίδια πράγματα. Εάν θέλετε μια μονογαμική δεσμευμένη και ο σύντροφός σας έχει έναν πολυμορφικό τρόπο ζωής, τότε οι ανάγκες σας μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές που δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρώσετε τη διαφορά. Η ειλικρίνεια σε αυτόν τον τομέα μπορεί να σας σώσει από πολύ πόνο.

Η επικοινωνία σας είναι κακή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή της έντασης και των συχνών παρανοήσεων. Ή, μπορεί να επικοινωνείτε πολύ λίγο, βιώνοντας ένα κενό μεταξύ σας. Δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι πολύ βασικό συστατικό σε μια σχέση, πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα για να είναι ισχυρή η σχέση σας.

Δείτε επίσης: Τέχνη και πανδημία: 15 αναδημιουργίες κλασικών έργων τέχνης κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits