WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4+1 λόγοι να πείτε ναι στο ερωτικό μασάζ -γιατί έρχεται και Σαββατοκύριακο


The Jennettes

24 Σεπτεμβρίου 2021

4+1 λόγοι να πείτε ναι στο ερωτικό μασάζ -γιατί έρχεται και Σαββατοκύριακο

Κάθε φορά που φτάνει η Παρασκευή, υπάρχει μία ελαφριά αισιοδοξία στην ατμόσφαιρα. Μία βελτιωμένη διάθεση, ελάχιστη όρεξη για δουλειά και σχέδια για το διήμερο που είναι μία ανάσα μακριά.

Το σεξ είναι σίγουρα στην to-do list, εκτός αν έχετε χάσει τη διάθεσή σας ή έχετε μπει στο στάδιο της απόλυτης ρουτίνας με τον σύντροφό σας. Λύσεις όμως υπάρχουν, αρκεί να το θέλουμε και να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μικροαλλαγές. Το ερωτικό μασάζ, για παράδειγμα, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μπούμε σε καυτό mood, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας λίμπιντο, να χαλαρώσουμε και να συνδεθούμε περισσότερο με το ταίρι μας. Οι sex experts μάς δίνουν 5 πολύ καλούς λόγους να επιδοθούμε σε ένα ερωτικό μασάζ (και να το επαναλαμβάνουμε συχνά).

Βαθύτερη και μεγαλύτερη απόλαυση

Το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας (και σεξουαλικά μιλώντας) είναι το δέρμα. Ακόμα και αν δεν περάσει ποτέ στο σεξ, η επαφή με το δέρμα οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα σύνδεσης, πάθους και διέγερσης.

Ξεχνάτε το άγχος της απόδοσης

Κατά τη διάρκεια του σεξ, σκεφτόμαστε το αν και πώς θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε οργασμό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλο άγχος και να μάς αποτρέψει από το να απολαύσουμε τη στιγμή. Το ερωτικό μασάζ δεν έχει αυτόν τον στόχο απαραίτητα. Ξεκινάμε χαλαρά, απολαμβάνουμε και ποιός ξέρει τι θα ακολουθήσει.

Βελτιώνεται η επικοινωνία και η σύνδεση

Όταν φτάνουμε σε απόλυτα σημεία χαλάρωσης, μάς είναι και πιο εύκολο να εκφράσουμε τα θέλω μας. «Εκκρίνεται ωκυτοκίνη, η γνωστή ορμόνη του σεξ (και της απόλαυσης εν γένει) και δημιουργούνται αισθήματα ασφάλειας και οικειότητας, λόγω της αργής διαδικασίας» εξηγεί η sex coach Irene Fehr.

Ερωτικό μασάζ για σώμα, μυαλό και ψυχή

Το άγχος, οι γρήγοροι ρυθμοί, η κακή διατροφή μπλοκάρουν το σώμα. Το μασάζ, από την άλλη, έρχεται να μάς ανακουφίσει παίρνοντας την πολλή ένταση. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και μειώνονται οι σωματικοί πόνοι. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις σωματικά καλύτερα, η λίμπιντο αυξάνεται, το άγχος φεύγει και καλωσορίζουμε το σεξ.

Μασάζ και αμέσως σεξ

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο να ξεκινήσει ένα ερωτικό μασάζ με διάρκεια και να μην οδηγήσει σε σεξ, ακόμα κι αν περιοριστείτε στα προκαταρκτικά. Προμηνύεται ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.