WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η έκφραση του προσώπου που οι άνδρες ερμηνεύουν πάντα ως φλερτ


10 Οκτωβρίου 2021

Η έκφραση του προσώπου που οι άνδρες ερμηνεύουν πάντα ως φλερτ

Η επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι πάντα τόσο εύκολη και όσο αφορά το φλερτ μπορεί τα σημάδια να είναι διφορούμενα. Ωστόσο υπάρχει μια έκφραση που σύμφωνα με μια σειρά επιστημονικών μελετών όλοι οι άνδρες την ερμηνεύουν σαν έκφραση προσώπου που αντιπροσωπεύει το φλερτ.

Σε μια μελέτη που έγινε σε φοιτητές πανεπιστημίου στους οποίους έδειξαν φωτογραφίες γυναικών που έκαναν διάφορες εκφράσεις στο πρόσωπο, από ουδέτερες έως χαρούμενες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν κατά πόσο φλερτάρουν. 

Οι περισσότεροι ερμήνευσαν ως φλερτ την εικόνα όπου το κεφάλι της γυναίκας ήταν γυρισμένο στο πλάι και γερμένο ελαφρώς προς τα κάτω, είχε ένα ελαφρύ χαμόγελο και τα μάτια της κοιτούσαν προς τα εμπρός. Τα πρόσωπα που είχαν ένα πλατύ ή ένα πολύ λεπτό χαμόγελο, ή όταν το κεφάλι της γυναίκας είχε γείρει προς τα πάνω αντί για κάτω, θεωρήθηκαν πολύ λιγότερο ερωτικές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τέτοια πρόσωπα ήταν πιθανώς πολύ διφορούμενα ή ερμηνεύθηκαν ως απλά φιλικά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι άνδρες μπόρεσαν να αναγνωρίσουν μια συγκεκριμένη γυναικεία έκφραση ως ερωτική. Με άλλα λόγια αν θέλετε να φλερτάρετε έναν άνδρα δεν έχετε παρά να γείρετε λίγο το κεφάλι σας, να χαμογελάσετε και να τον κοιτάξετε απευθείας στα μάτια.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.