WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 2 σημαντικές αλλαγές που έφερε η πανδημία στο dating (και μας εκπλήσσουν)


Κλέλια Φατούρου

8 Οκτωβρίου 2021

Οι 2 σημαντικές αλλαγές που έφερε η πανδημία στο dating (και μας εκπλήσσουν)

Το φθινόπωρο μπήκε κανονικά (αλλά δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά) και η ανάγκη για cocooning για αγκαλιές μεγαλώνει.

Πριν από 2 χρόνια, όλα θα ήταν πιο εύκολα σε μία πρώτη γνωριμία. Δεν θα ρωτούσαμε για εμβόλια στο πρώτο ραντεβού και δεν θα ανησυχούσαμε για την πορεία της υγείας μας, σε περίπτωση που κάνουμε one night stand. 

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα του dating και δημιούργησε έξτρα προβληματισμούς στους ανθρώπους που δεν είναι σε σταθερή σχέση και αναζητούν το ταίρι τους. Είτε μιλάμε για μονογαμία, είτε για πολυγαμία, είτε για casual sex, οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πλέον με τον ίδιο τρόπο. 

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Hinge Labs, το 1/3 των χρηστών της εφαρμογής δήλωσε ότι περιμένει περισσότερο από το συνηθισμένο μέχρι να κάνει σεξ με ένα καινούριο πρόσωπο. Το 30% είπε ότι δεν μπαίνει στην εφαρμογή για να κάνει απλά one night stand αλλά ψάχνει κάτι πιο σταθερό. Εν ολίγοις, οι νέοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών, αλλά είναι πιο επιλεκτικοί και παίρνουν τον χρόνο τους.

Η 2η αλλαγή στο dating, που τη λες και πικάντικη

Το παράδοξο της νέας εποχής του dating είναι το εξής. Ενώ οι άνθρωποι δυσκολεύονται να εμπιστευτούν και δεν λένε εύκολα ναι στο casual sex, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να το κάνουν. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι φαντασιώσεις έχουν γίνει και πιο πικάντικες. Το συντριπτικό 80% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ανυπομονεί να γνωρίσει έναν ερωτικό σύντροφο που θα συμβάλει στην εκπλήρωση σεξουαλικών φαντασιώσεων. Φαντασιώσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τότε που το μόνο που κάναμε ήταν να σκεφτόμαστε και να υπεραναλύουμε τα πάντα.

Ίσως η ανάγκη για εύρεση ερωτικού συντρόφου να σχετίζεται και με τον χειμώνα που έρχεται. Αν και φέτος μπήκε στη ζωή μας ο εμβολιασμός, οι άνθρωποι ανησυχούν με το ενδεχόμενο μίας ακόμα καραντίνας, όπου μπορεί να είναι μόνοι, και χωρίς σχέση.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.