WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή


16 Οκτωβρίου 2021

Συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή

Ίσως υπήρξε ένταση στη σχέση σας. Ή αποκτήσατε πρόσφατα ένα παιδί ή μπορεί να υπήρξαν κάποια ιατρικά ζητήματα. Ίσως ήσασταν πολύ απασχολημένοι τον τελευταίο καιρό. Ό,τι και να συνέβη το αποτέλεσμα είναι η διακοπή της σεξουαλικής δραστηριότητας. 

Και όσο και αν σας λείπει το σεξ, είναι πιο εύκολο να συνεχίσετε να μην κάνετε σεξ, παρά να προσπαθήσετε να καλυτερεύσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Αλλά αν νιώθετε έτοιμοι να ξαναβάλλετε το σεξ στη ζωή σας, δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές

Αποδεχτείτε ότι στην αρχή θα είναι λίγο άβολο

Πιθανότατα θα αισθανθείτε λίγο άβολα στην αρχή. Να σε αγγίξω εδώ; Θέλεις προκαταρκτικά; Πρέπει να κάνω αυτό ή μήπως όχι; Όταν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που κάνατε σεξ, είναι πολύ λογικό να νιώθετε λίγο αμήχανα. Και δεν πειράζει. Αυτό που έχει σημασία είναι να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας. Και θυμηθείτε ότι ίσως χρειαστεί λίγη εξάσκηση προτού τα πράγματα ξαναγίνουν «φυσιολογικά».

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να τα παρατήσετε

Όταν προσπαθείτε να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή, οποιαδήποτε προσπάθεια είναι καλύτερη από καμία. Γι αυτό είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί ο ένας με τον άλλο και να θυμάστε ότι στην αρχή η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι λίγο αμήχανη.

Κάντε κάτι για να αυξήσετε τη επιθυμία σας

Για πολλούς η έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να σημαίνει έλλειψη σεξουαλικών σκέψεων. Μπορεί να έχετε χάσει προσωρινά (ή να αγνοήσατε) τις σεξουαλικές σας ορμές. Έτσι, όταν είστε έτοιμοι να γίνετε ξανά σεξουαλικά δραστήριοι, ίσως χρειαστεί να νιώσετε σέξι, πριν ξεκινήσετε την αλληλεπίδραση με τον σύντροφό σας.

Δηλαδή, σκεφτείτε να κάνετε κάτι που θα σας φτιάξει τη διάθεση. Ίσως αυτό σημαίνει να φορέσετε καινούρια εσώρουχα ή να κάνετε διαλογισμό ή να γυμνάζεστε. Ακόμη ίσως θελήσετε να παρακολουθήσετε μια ερωτική ταινία, πριν τη σεξουαλική πράξη.

Ό, τι κι αν είναι αυτό, αν σας αυξήσει το σεξουαλικό σας ενδιαφέρον θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε πιο εύκολα.

Τέλος το πιο σημαντικό είναι να θυμάστε ότι  υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να φέρουν μια κρίση στη σεξουαλική σας ζωή, όμως  αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα στη σχέση σας. Όταν νιώσετε και οι δυο έτοιμοι, μπορείτε να προσπαθήσετε και να ξαναβάλετε το σεξ στη ζωή σας. Κάντε υπομονή, πάρτε τα πράγματα αργά και αποδεχτείτε ότι στην αρχή μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση παραπάνω. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.