WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα ξεπεράσετε (επιτέλους) τον πρώην σας


23 Οκτωβρίου 2021

Πώς θα ξεπεράσετε (επιτέλους) τον πρώην σας

Είτε αποκτήσατε τελικά το θάρρος να χωρίσετε με κάποιον που δεν ήταν κατάλληλος για εσάς, είτε κάποιος που νομίζατε ότι ήταν το άλλο σας μισό σάς ράγισε την καρδιά, δεν είναι εύκολο να ξεχάσετε κάποιον που αγαπούσατε βαθιά. 

Και όσο κι αν λέτε στον εαυτό σας ότι τον έχετε ξεπεράσει, μπορεί να είναι δύσκολο να τον αφήσετε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον πρώην σας. 

Διαβάστε παρακάτω πώς θα ξεπεράσετε πραγματικά τον πρώην σας

Ο «κανόνας χωρίς επαφή» είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεπεράσετε τον πρώην σας και είναι έτσι ακριβώς όπως ακούγεται: διακόψτε κάθε επαφή μαζί του. Αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για άτομα που είχαν μια πιο βαθιά σχέση, οι ειδικοί επιμένουν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσετε πραγματικά.

Εάν χωρίζετε, αφήστε τον δικηγόρο σας να επικοινωνήσει για νομικά θέματα. Εάν έχετε παιδιά, θα πρέπει να έχετε κάποια επαφή, αλλά διατηρήστε την ελάχιστη. Διαφορετικά μην κάνετε καμία κλήση, μην στείλετε κανένα μήνυμα, μην κοιτάτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην σας και σίγουρα μην έχετε καμία προσωπική επαφή.

Το να συνεχίσετε να έχετε επαφή με τον πρώην σας, έστω κρυφοκοιτώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του, αναπόφευκτα θα σας κάνει να νιώσετε άσκημα. Αντ αυτού αυτό που χρειάζεστε είναι χρόνος για να θρηνήσετε και να προβληματιστείτε, και δεν μπορείτε να το κάνετε αν παρακολουθείτε τη σελίδα του στο Facebook. 

Ο «κανόνας χωρίς επαφή» δίνει στους ανθρώπους τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζονται για να προσαρμοστούν και να προχωρήσουν. Από την άλλη μεριά μιλώντας με έναν πρώην σύντροφο αμέσως μετά τον χωρισμό, μπορεί πραγματικά να μας επαναφέρει στη διαδικασία της θλίψης ενισχύοντας την προσκόλληση. 

Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η αποστολή μηνυμάτων και κλήσεων λειτουργεί εναντίον σας και μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμησή σας.

Στην αρχή, μπορεί να δυσκολευτείτε να μείνετε μακριά, ειδικά αν είχατε μακροχρόνια σχέση. Γι αυτό είναι σημαντικό να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας γιατί χωρίσατε.

Ναι, οι πρώην μπορούν να γίνουν φίλοι, αλλά όχι αμέσως μετά τον χωρισμό, όπου επικρατεί το συναίσθημα της στεναχώριας. Όταν αισθάνεστε ότι αμφιταλαντεύεστε να αποφασίσετε, θυμηθείτε τον λόγο που δεν είστε μαζί. Θυμηθείτε ότι το να επικοινωνήσετε μαζί του τώρα δεν θα αλλάξει αυτόν τον λόγο.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να επικεντρωθείτε σε εσάς και να δείτε τι πραγματικά θέλετε από μια σχέση. 

Το να σας λείπει ο πρώην δεν είναι σημάδι ότι πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του. Η θλίψη και η λαχτάρα για επικοινωνία είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μετά τον χωρισμό, αλλά δεν αποτελούν λόγο για να τα ξαναβρείτε. 

Οι ειδικοί προτείνουν να γεμίσετε τις μέρες σας με διάφορες ασχολίες, ώστε να έχετε λιγότερο χρόνο να σκεφτείτε και να επικοινωνήσετε με τον πρώην σας. Εάν δεν γεμίζετε τον ελεύθερο χρόνο σας με πιο παραγωγικά πράγματα, είναι πιο πιθανό να σας απασχολεί περισσότερο η παλιά σας σχέση και αυτό μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους και να μπείτε στον πειρασμό να να επικοινωνήσετε μαζί του. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.