WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σκέψεις που καλό είναι να μην μοιράζεστε με το ταίρι σας


Κλέλια Φατούρου

25 Οκτωβρίου 2021

5 σκέψεις που καλό είναι να μην μοιράζεστε με το ταίρι σας

Οι ειδικοί μας λένε ότι μία σχέση πρέπει να διέπεται από απόλυτη ειλικρίνεια και ανοιχτή επικοινωνία. 

Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις εξελίσσονται μόνο όταν μιλάμε ανοιχτά για όλα. 9 στις 10 φορές θα πούμε όλα όσα σκεφτόμαστε και νιώθουμε και θα μας βγει σε καλό. Υπάρχει όμως και αυτή η μία φορά που θα είναι εντελώς αφιλτράριστη και δεν θα προσφέρει κάτι καλό στη σχέση. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάποιες σκέψεις πρέπει να παραμένουν ιδιωτικές και να μην εκδηλώνονται. 

Αν και μόνο εσείς μπορείτε να κρίνετε τι πρέπει να λέγεται και τι όχι, υπάρχουν κάποια κλασικά θέματα που όλοι έχουμε αγγίξει, αν και δεν θα έπρεπε. Αν και η εμπειρίας μας λέει ότι καλό είναι να μην μιλάμε για τις ωραίες στιγμές που περνούσαμε με τον πρώην μας, υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε, έστω και εκδικητικά. Ας δούμε λοιπόν τις σκέψεις που μπορούμε να κρατήσουμε για τον εαυτό μας, και πώς αυτό ωφελεί ουσιαστικά τη σχέση με το ταίρι μας. Προσέξτε με, δεν μιλάμε για εσκεμμένη απόκρυψη πληροφορίων ή ψέματα. Μιλάμε για εκείνες τις φορές που δεν υπάρχει λόγος να λέμε οτιδήποτε υπάρχει στο κεφάλι μας. Τρόποι υπάρχουν.

Οι μικρές ατέλειες που δεν μας αρέσουν

Το πιθανότερο είναι ότι μας ενοχλούν μικρά και διάφορα στον σύντροφό μας. Από το ότι δεν μαζεύει τις κάλτσες του μέχρι το ότι απλώνεται στο κρεβάτι. Το ότι του το επισημαίνουμε κάθε φορά, δεν θα βοηθήσει την κατάσταση. Όλοι έχουμε ατέλειες. Το θέμα είναι σε ποιο βαθμό επηρεάζουν τη ζωή των άλλων. Αν είναι μικροπράγματα, μαθαίνουμε να ζούμε με αυτά. Εάν τα επισημαίνουμε και δεν αλλάζει κάτι, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ. Δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε ξανά και ξανά.

Πόσο σας λείπει ο πρώην σας

Αν και είναι αυτονόητο ότι δεν προσφέρει κάπου το να μιλάμε για παλιές σχέσεις και δη, να μιλάμε για τις όμορφες στιγμές, υπάρχουν άνθρωποι που ενδεχομένως το κάνουν. Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ του να μιλάμε για μία παλιά ιστορία που μας στιγμάτισε και του να αποθεώνουμε έναν σύντροφο. Αν η πληγή είναι ανοιχτή, είτε την κλείνουμε μόνοι μας είτε επιστρέφουμε σε εκείνη τη σχέση.

Λες ότι θες να χωρίσεις (αλλά δεν σκοπεύεις)

Οι λέξεις έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και πληγώνουν. Όταν λέμε ότι θέλουμε να χωρίσουμε, επειδή είμαστε θυμωμένοι, αλλά τα λόγια δεν γίνονται ποτέ πράξεις, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε ένα εχθρικό κλίμα και ανασφάλεια στον σύντροφό μας. Ωστόσο, αν επαναλαμβάνουμε συνέχεια ότι θέλουμε να χωρίσουμε, μπορεί να είναι πράγματι επιθυμία και να βρίσκεται ακόμα στο υποσυνείδητο.

Αρνητική άποψη για φίλους και οικογένεια

Ένα γνωστό πρόβλημα που προκύπτει σε πολλές σχέσεις. Ναι, η πιθανότητα να μην συμπαθούμε ιδιαίτερα έναν φίλο ή τη μητέρα του συντρόφου μας είναι αρκετά μεγάλη. Το θέμα είναι το πώς προσεγγίζουμε το πρόβλημα. Μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, χωρίς να γινόμαστε τοξικοί. Επίσης, καλό είναι να απαντάμε μόνο αν μας ρωτούν. Όταν κάποιος μας ρωτά, είναι προετοιμασμένος και για μία δυσάρεστη απάντηση. Αν δεν μας αφορά ένα θέμα, ας μην επεμβαίνουμε. 

Από την άλλη, αν έχουμε εμείς άμεσο πρόβλημα με κάποιο πρόσωπο, πρέπει να το επικοινωνούμε στον σύντροφό μας, ώστε να βρούμε μία λύση από κοινού.

Το να μηδενίζουμε τα πάντα

Ακόμα και οι χειρότερες σκέψεις μπορούν να εκφραστούν με τον σωστό τρόπο. Αν δεν ικανοποιούμαστε από τη σεξουαλική ζωή που έχουμε, δεν θα βελτιωθεί αν επιτεθούμε στο ταίρι μας με ατάκες «δεν μπορείς να κάνεις τίποτα» ή «είσαι κακός στο σεξ». Εάν θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτή τη σχέση, συζητάμε ανοιχτά εκφράζοντας κυρίως τα θέλω μας, χωρίς κατηγορώ.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.