Ναι, είναι εκνευριστικό αλλά όχι, δεν είναι ένδειξη ανωριμότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν βιολογικοί αλλά και ψυχολογικοί λόγοι που μας ωθούν στο να αποκαλούμε τον σύντροφό μας «μωάκι».
Τι αποκαλύπτει για τη σχέση το baby talk; Ότι προσπαθούμε να φροντίσουμε τη σχέση και να νιώσουμε πιο οικεία με το ταίρι μας. Επίσης, δείχνει ότι αποζητούμε την άνευ όρων αγάπη, αυτή που παίρναμε (ή έπρεπε να πάρουμε) όταν ήμασταν μωρά. Αυτή που ψάχνουμε υποσυνείδητα σε κάθε σχέση. Οι άμυνες πέφτουν και επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία.
Αν ας πούμε έχετε δώσει ένα παρατσούκλι στο αγαπημένο σας και σας είναι οικείο, είναι πολύ πιθανό να σας φώναζε έτσι η μαμά ή ο μπαμπάς σας. Ή μπορεί να του έχετε ζητήσει να αποκαλεί εσάς με το όνομα που σας φώναζε η μαμά σας. Και όσο πιο πολύ δυναμώνει ο δεσμός, τόσο πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί το baby talk. Και αν νιώθετε αμήχανα όταν συμβαίνει, να θυμάστε ότι δείχνει πως νιώθετε ασφάλεια με το να είστε ευάλωτοι μαζί του και ότι δεν έχετε την ανάγκη να τον εντυπωσιάσετε.
Ωφελείται περισσότερο εκείνος που το κάνει
Παρακολουθούμε τους ενήλικες να μιλούν μωρουδίστικα στο παιδί τους, αλλά στην πραγματικότητα ωφελείται περισσότερο ο γονιός. Δημιουργείται οικειότητα και νιώθει ότι είναι σε θέση να προστατεύσει το παιδί του. Αντίστοιχα, όταν σε μία ερωτική σχέση μιλάς μωρουδίστικα στο ταίρι σου, το κάνεις για να συνδεθείς και να νιώσεις τρυφερά μαζί του.
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.