WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 τρόποι που το σώμα σου σου λέει ότι είσαι ακόμα στα πρώτα μέλια


Κλέλια Φατούρου

4 Φεβρουαρίου 2022

5 τρόποι που το σώμα σου σου λέει ότι είσαι ακόμα στα πρώτα μέλια
pexels/dmitriy ganin
Όταν το σώμα σου σου λέει ότι νιώθεις ακόμα αυτό το πάθος της αρχής

Όλοι λένε ότι η φάση του μέλιτος διαρκεί μερικούς μήνες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους. Μπορεί να κρατήσει λίγες μέρες και να σου περάσει γρήγορα, μπορεί όμως να μείνεις εκεί για μερικά χρόνια.

Ωστόσο, ξέρουμε ότι δεν διαρκεί για πάντα, και ευτυχώς για αυτό, γιατί δεν θα άντεχε ο οργανισμός τόση αδρεναλίνη. Ας δούμε όμως τη ρομαντική πλευρά των σχέσεων και ας μείνουμε στις πεταλούδες του πρώτου καιρού. Αν νιώθετε κάτι από τα παρακάτω, ζείτε έρωτα μεγάλο και μπράβο σας.

Το σώμα κάνει όλη τη δουλειά

Είναι αυτό που συμβαίνει σε όλο το σώμα όταν βλέπεις ξαφνικά αυτόν που σου αρέσει. Από τη σεξουαλική διέγερση, μέχρι το καρδιοχτύπι και την αυξημένη συγκέντρωση αίματος στα μάγουλα.

Αυξημένη ενέργεια

Αυτές οι μέρες που δεν νιώθεις καμία κούραση και τα βράδια αδυνατείς να κοιμηθείς. Είναι τότε που εκκρίνονται η αδρεναλίνη, η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Ανάγκη για σωματική επαφή

Όχι απαραίτητα για να κάνετε σεξ, αλλά γιατί νιώθεις την ανάγκη να τον αγγίξεις, και να έχετε οποιαδήποτε σωματική επαφή. Για αυτό και οι ειδικοί μας προτρέπουν να το κάνουμε πολύ αφότου περάσει το πάθος.

Χαμογελάς συνέχεια

Το ασυναίσθητο χαμόγελο που εμφανίζεται όταν τον κοιτάζεις αλλά και όταν είσαι στη δουλειά και απλώς τον σκέφτεσαι.

Όλη η σκέψη είναι πάνω του

Δεν μπορείς να το ελέγξεις, αλλά νιώθεις ότι είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη στον σύντροφό σου όλη την ώρα. Οφείλεται κυρίως στις ορμόνες που μας ωθούν να ζευγαρώσουμε (βιολογικά μιλώντας).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS