WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η στρατηγική που μπορεί να σώσει τη σχέση σου (και δεν είναι το σεξ)


Κλέλια Φατούρου

5 Μαΐου 2022

Η στρατηγική που μπορεί να σώσει τη σχέση σου (και δεν είναι το σεξ)
Pexels
Μήπως δεν χρειάζονται grande κινήσεις όταν έρχεται η ώρα να σώσεις τη σχέση σου;

Όταν είσαι σε μία φάση της σχέσης σου που το σεξ είναι από σπάνιο έως ανύπαρκτο, θεωρείς ότι λείπει το βασικότερο κομμάτι. Αν και ισχύει, υπάρχουν άλλα βήματα που μπορείς να κάνεις μέχρι να φτάσεις εκεί.

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail, τα ζευγάρια δεν πιστεύουν ότι το σεξ είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της ευτυχίας του. Κι όμως, οι αγκαλιές (το cuddling δηλαδή) σου δίνουν μία αίσθηση εγγύτητας και ασφάλειας, ενώ διεγείρουν τις περιοχές του εγκεφάλου που απελευθερώνουν ωκυτοκίνη.

Αυτό που καταφέρνει το cuddling, αλλά όχι το σεξ, είναι ότι μας επιτρέπει να επικοινωνούμε χωρίς να μας εξουθενώνει σωματικά και να μας παίρνει την ενέργεια. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ψυχοθεραπευτές ενθαρρύνουν τα ζευγάρια (που έχουν απομακρυνθεί) να ξεκινούν να αγγίζονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο.

Το άγγιγμα και οι αγκαλιές είναι ο ιδανικός τρόπος να αποκαταστήσεις το συναίσθημα σε μία σχέση. Αφήνεις τις άμυνές σου, έρχεσαι πιο κοντά, μυρίζεις τον σύντροφό σου, νιώθεις αποδοχή. Και αν οι αγκαλιές συνεχιστούν, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε σεξ. Αν αποζητάς σωματική επαφή, πρέπει πρώτα να φτάσεις στη συναισθηματική.

Έχουν τα φύλα την ίδια ανάγκη για αγκαλιά;

Αν και έχουμε τη στερεοτυπική αντίληψη ότι οι άντρες δεν έχουν την ίδια ανάγκη για αγκαλιές και τρυφερότητα, το Ινστιτούτο Kinsey επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στα φύλα. Ίσα ίσα που αποζητούν το cuddling όλο και περισσότερο όσο μεγαλώνουν. Συνεπώς, η απάντηση κρύβεται στο άγγιγμα, που δεν οδηγεί απαραίτητα σε σεξ και επιτρέπει στο ζευγάρι να έρχεται πιο κοντά χωρίς λόγια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.