WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έχεις απομακρυνθεί από τον σύντροφό σου; Η κοινή συνήθεια που σας φέρνει κοντά, σύμφωνα με την επιστήμη


Κλέλια Φατούρου

7 Απριλίου 2022

Έχεις απομακρυνθεί από τον σύντροφό σου; Η κοινή συνήθεια που σας φέρνει κοντά, σύμφωνα με την επιστήμη
Μήπως πρέπει να ξεκινήσετε γυμναστική μαζί;

Περνάτε μία φάση αποσύνδεσης στη σχέση σας και δεν έχετε καταλάβει πώς φτάσατε εκεί; Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι. Πολύ busy πρόγραμμα, δύσκολη προσωπική φάση ή απλώς ρουτίνα και αδιέξοδο.

Αν ωστόσο, θέλετε να παραμείνετε μαζί και δεν πρόκειται για ενδείξεις χωρισμού, η επιστήμη σου δίνει την απάντηση με μία πολύ απλή καθημερινή συνήθεια, που προτιμάς να κάνεις μόνη σου. Η γυμναστική λοιπόν σε φέρνει πιο κοντά στο ταίρι σου και μπορεί να δυναμώσει τη σχέση. Δεν στο λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί.

Δεν είναι απλώς ότι κάνετε κάτι παρέα και περνάτε χρόνο μαζί. Ακόμα και ο εγκέφαλος λειτουργεί υπέρ σας. Όταν γυμνάζεσαι, απελευθερώνονται ενδοκανναβινοειδή, στα οποία οφείλεις τη χαρά και την αισιοδοξία που νιώθεις αμέσως μετά. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα, όταν γυμνάζεστε μαζί, νιώθετε το ίδιο αλλά και ο ένας απέναντι στον άλλο. Φεύγετε από το γυμναστήριο και αυτή η χαρά μεταφέρεται στην κρεβατοκάμαρα.

Fitness goals και relationship goals

Όταν βάζετε κοινούς στόχους στη γυμναστική, μαθαίνετε πώς να βρίσκετε λύσεις, να βρίσκετε κοινές ώρες, να προσπαθείτε μαζί περισσότερο και να ξεπερνάτε τα εμπόδια. Και αν μάθεις να το κάνεις εκεί, θα το μεταφέρεις και στη σχέση σου. Αλλά και σωματικά να το δεις, ένα ζευγάρι που συγχρονίζει τις αναπνοές του (στη yoga για παράδειγμα), έρχεται πιο κοντά.

Η ιδανική άσκηση για ένα ζευγάρι

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, γιατί κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικές προτιμήσεις, το περπάτημα είναι πάντα η ιδανική αρχή. Σου επιτρέπει να ασκείσαι ενώ συζητάς και δεν κουράζεσαι, ενώ μπορείτε να έχετε και τον σκύλο σας μαζί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.